Sophia Wezer te zien als Billie Holiday in nieuwe musical

In de nieuwe musical Addicted to Blues kruipt Sophia Wezer in de huid van Billie Holiday, één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden. De voorstelling, met script en liedteksten van Petra C. van der Eerden, biedt een intiem kijkje in het leven van de gevierde ster. De regie wordt verzorgd door Winfred van Buren en de muzikale leiding is in handen van Erik de Reus. De drie voorstellingen in Theater Walhalla in Rotterdam, waarvan er al twee zijn uitverkocht, zullen in voorjaar 2016 een vervolg krijgen in de vorm van een landelijke tournee.

Het zijn de late jaren ’50 van de vorige eeuw. In grote delen van Amerika leven zwart en blank gescheiden maar in Carnegie Hall, New York bezoekt de blanke elite een concert van een zwarte zangeres: Billie Holiday. Vlak voor middernacht bereidt deze zich voor op wat een legendarisch optreden moet worden. Aan de hand van hits als ‘Strange Fruit’, ‘Them There Eyes’ en ‘The End of a Love Affair’ zien we hoe Billie met al haar ups en peilloos diepe downs toch altijd wist vast te houden aan het hoogste goed in haar leven: de muziek.

Sophia Wezer was onder meer te zien in de musicals Chicago, The Wiz, Sweet Charity, Tarzan en Amandla! Mandela. Addicted to Blues is driemaal te zien in Theater Walhalla te Rotterdam. Enkel voor de voorstelling van zondagavond 10 mei (21.00 uur) zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies