Simone Kleinsma‏ ontvangt Johan Kaart Prijs

Simone Kleinsma ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2014/2015. Dat heeft de jury gisteren bekend gemaakt. Kleinsma krijgt de prijs voor haar rol als Riet Hogendoorn in de musical Moeder, ik wil bij de revue. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 29 mei 2015 om 16 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam tijdens een feestelijke bijeenkomst met verrassende optredens.

Uit het juryrapport: ‘De vrouwelijke hoofdrol in Moeder, ik wil bij de revue, Riet Hogendoorn, is een variétéartieste van allure – maar wel één met een rafelrandje. Stil verdriet pareert ze met vileine grappen, zo probeert ze de narigheid op afstand te houden. Zo’n allround personage neerzetten, zo herkenbaar en diepmenselijk, dat kan Simone Kleinsma als geen ander. In Riet Hogendoorn komen al Kleinsma’s talenten samen: haar technisch vakmanschap, haar sublieme timing, haar ironische gevoel voor humor, haar buitengewone veelzijdigheid.’

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam Johan Kaart is aan de prijs verbonden, omdat Kaart zich als acteur gedurende zijn hele carrière aan blijspelen, kluchten en musicals heeft gewijd. De winnaar ontvangt een beeld van Johan Kaart, vervaardigd door de kunstenaar Pieter de Monchy.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies