Seizoenspresentatie DommelGraaf & Cornelissen

In Theater de Meervaart presenteerde producent DommelGraaf & Cornelissen de theaterproducties voor seizoen 2015-2016. Hans Cornelissen presenteerde achtereenvolgens de volgende producties aan de aanwezige pers: ‘Het meisje met het rode haar’, ‘Douze Points, Twelve Points’, ‘Fatal Attraction’ en ‘Nonsens’.

‘Het meisje met het rode haar’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries, waar ook de speelfilm uit 1981 op werd gebaseerd. Dit boek handelt over rechtenstudente en verzetsstrijdster Hannie Schaft die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduikers hielp en verschillende aanslagen pleegde op Duitsers en collaborateurs. Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical ‘Het meisje met het rode haar’ het verhaal van deze jonge vrouw opnieuw. De producent werkt voor deze voorstelling samen met de Stichting Hannie Schaft Herdenking, welke zich tot doel heeft gesteld om bewustwording vanuit herdenken te bevorderen. Door het herdenken van Hannie Schaft wil de stichting een bijdrage leveren aan het besef dat opkomen voor de vrijheid door het maken van keuzes in moeilijke omstandigheden in alle tijden van belang is. Zij streeft er naar om met name de nieuwe generaties deze bewustwording bij te brengen. De cast bestaat onder andere uit Roos van Erkel, Jim Bakkum, Joke de Kruijf, Sjoerd Pleijsier, Sanne Bosman en Hilke Bierman. De volledig nieuwe Nederlandse musical werd geschreven door Allard Blom en de muziek is van de hand van Tom Bakker. De voorstelling gaat op 12 oktober 2015 in première in de Stadsschouwburg Haarlem.

In ‘Douze Points, Twelve Points’ wordt in een theaterconcert teruggekeken op 60 jaar Eurovisie Songfestival. Begeleidt door een swingende live-band zingen Linda Wagenmakers, Brigitte Nijman, Jasper Taconis en David van den Tempel de beste, winnende en populairste net-niet-winnende liedjes. Zo zullen o.a. Waterloo, Ein Bisschen Frienden, Ding a Dong, Euphoria, Birds, De troubadour en Calm after the storm de revue passeren. Van 13 februari t/m 20 mei 2016 is ‘Douze Points, Twelve Points’ in meer dan 40 theaters in Nederland te zien.

‘Fatal Attraction’ is een bloedstollende thriller die gebaseerd is op de wereldberoemde film uit 1987 waarin Michael Douglas en Glenn Close te zien waren. De toneelversie ging in maart 2014 in première op het Londense West-End. Vanaf september is deze toneelbewerking van James Dearden al in Nederland te zien. ‘Fatal Attraction’ gaat over de succesvolle advocaat Daan die zijn jonge gezin op het spel zet wanneer zijn scharrel Alex niet van plan blijkt te zijn hem met rust te laten. Ze accepteert niet dat Daan haar na hun avontuurtje negeert en achtervolgt hem en zijn familie met angstaanjagende gevolgen. De cast bestaat o.a. uit Matteo van der Grijn, Loes Haverkort, Sytske van der Ster en Marian Mudder. ‘Fatal Attraction’ tourt van 19 september t/m 31 januari door Nederland.

Tot slot brengt DommelGraaf & Cornelissen Entertainment volgend seizoen de succesvolle musical ‘Nonsens’ terug in de Nederlandse theaters. De musical begint wanneer 5 zusters ontdekken dat hun kok per ongeluk 52 zusters heeft vergiftigd met haar bedorven vissoep. De overgebleven nonnen hebben dringend behoefte aan geld voor alle begrafenissen en besluiten dat de beste manier om aan geld te komen het organiseren van een benefietavond is. Ze huren een zaal van het plaatselijke parochiehuis, waar toevallig ook aan een schoolproductie van ‘Grease’ wordt gewerkt, en brengen een avond vol zang, dans, een publieksquiz en vele komische verrassingen. De musical werd opnieuw vertaald door Jeremy Baker, die onder andere bekend is van ‘Koefnoen’. Marjolein Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg vormen de cast van deze productie. ‘Nonsens’ gaat in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam op 24 januari 2016.

 

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies