Vernieuwde ANNE blijft op afstand

Een jaar na de première van de theatervoorstelling ANNE over het leven van Anne Frank, zijn er door regisseur Theu Boermans een aantal vernieuwingen doorgevoerd. De voorstelling is ingekort, er wordt gebruikt gemaakt van camera’s en er is een nieuwe hoofdrolspeelster.

Dat het eerder bijna drie uur durende theaterstuk is ingekort, komt de voorstelling ten goede. Er zit een hoger tempo in de voorstelling, al voelt deze op momenten nog steeds traag aan. Sommige scènes zijn te langdradig of voelen overbodig om het verhaal te kunnen vertellen. Een andere opvallende verandering is het gebruik van live projecties. Tijdens sommige scènes worden de acteurs live gefilmd en vervolgens worden deze beelden geprojecteerd op de weerszijden van het decor. Dichterbij de personages komen we hierdoor echter niet. Het leidt juist af van wat er op het toneel gebeurt en creëert, waar mogelijk, alleen maar meer afstand tussen het publiek en de personages.

Deze vernieuwingen vallen samen met de première van Sjoukje Hoogma als Anne Frank. Na ruim een jaar neemt zij de rol over van Rosa da Silva. Hoogma levert prima acteerwerk, maar ook in deze vernieuwde versie blijft Anne op afstand. Dit valt echter niet te verwijten aan de acteurs, maar aan de regie en het grootse decor, die je niet de mogelijkheid geven echt dicht bij de personages te komen.

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de première vorig jaar: ANNE komt nergens echt dichtbij

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies