Edwin Jonker en Tony Neef op tour met Beauty and the Beast

Edwin Jonker zal de rol van Beest gaan spelen in Beauty and the Beast, de reizende musical die komend seizoen te zien zal zijn. Dit werd vrijdag 5 juni bekendgemaakt in Shownieuws.

Tevens werd vrijdag bekend gemaakt dat Tony Neef de rol van Lumière op zich zal nemen. Deze rol werd in 2005 nog vertolkt door Carlo Boszhard. Eerder werd al aangekondigd dat Anouk maas (Belle), Freek Bartels (Gaston) en Loeki Knol (Mvr. Pot) deel zullen uitmaken van de cast.

Beauty and the Beast is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1991. Het verhaal is gebaseerd op een oud Frans sprookje en vertelt over een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd. Pas als hij echte liefde vindt, zal hij weer in een mens veranderen. The Beauty and the Beast was de eerste animatiefilm die werd genomineerd voor een Oscar voor beste speelfilm.

De musical beleefde zijn wereldpremière in 1994. De voorstelling, met liedjes van Tim Rice en Alan Menken, werd in 2005 voor het eerst in Nederland opgevoerd.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies