‘Fun Home’ grote winnaar Tony Awards

De musical ‘Fun Home’, gebaseerd op de autobiografische tragikomedie van de Amerikaanse schrijfster Alison Bechdel, behoort met vijf onderscheidingen tot de grote winnaars van de 69ste Tony-Awards die in de nacht van zondag op maandag voor theater en musicals zijn toegekend.

‘Fun Home’ kreeg onder meer de felbegeerde prijs voor de beste musical en voor de regie. Bechdel heeft het in haar roman over volwassen worden als lesbienne in een gezin van een begrafenisondernemer. De musical ‘An American in Paris’ en de represie van ‘The king and I’ waren elk goed voor vier Tony’s. De volgende Tony’s werden toegekend aan musicals:

Best Musical
“Fun Home”

Best Revival of a Musical
“The King and I”

Best Performance by an Actor in a Leading Role in a Musical
Michael Cerveris, “Fun Home”

Best Performance by an Actress in a Leading Role in a Musical
Kelli O’Hara, “The King and I”

Best Performance by an Actor in a Featured Role in a Musical
Christian Borle, “Something Rotten!”

Best Performance by an Actress in a Featured Role in a Musical
Ruthie Ann Miles, “The King and I”

Best Book of a Musical
“Fun Home” (Lisa Kron)

Best Original Score (Music and/or Lyrics) Written for the Theatre
“Fun Home” (Music: Jeanine Tesori Lyrics: Lisa Kron)

Best Scenic Design of a Musical
Bob Crowley and 59 Productions, “An American in Paris”

Best Costume Design of a Musical
Catherine Zuber, “The King and I”

Best Lighting Design of a Musical
Natasha Katz, “An American in Paris”

Best Direction of a Musical
Sam Gold, “Fun Home”

Best Choreography
Christopher Wheeldon, “An American in Paris”

Best Orchestrations
Christopher Austin, Don Sebesky, Bill Elliott, “An American in Paris”

De Engelse productie The Curious Incident of the Dog in the Night-Time was de winnaar in de categorie Beste Toneelstuk, terwijl de Londense acteur Alex Sharp ervandoor ging met de prijs voor Beste Mannelijke Toneelrol voor zijn hoofdrol in hetzelfde stuk. Voor een overzicht van alle toneelprijzen zie de Tony Award website. 

 

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies