Gerrie van der Klei: “dit is een cadeautje van Joop”

In Spelen met Klei omringt Van der Klei zich met jong talent dat met haar mag “spelen” en neemt ze het publiek mee in haar verleden. Van der Klei biedt in Spelen met Klei de talentvolle jonge acteurs, Jeske van de Staak en Yoran de Bont, de kans om naast haar te stralen en laat hen tegelijk zien waarom zij al meer dan vijftig jaar in het vak zit op een manier die we van haar kennen: met de nodige zelfspot, eerlijkheid en liefde. Musical Reports sprak Van der Klei over deze unieke samenwerking.

Een eigen show in het M-Lab, hoe is dat idee ontstaan?
“Het was al twee jaar lang een idee van Joop van den Ende en mij. Ik ging geen “Moeder, ik wil bij de Revue” doen en vandaar dat hier ruimte en tijd voor was. Het idee speelde al wat langer dus dit is echt een cadeautje van Joop.”

En dan mag u dus een soloshow invulling gaan geven, hoe heeft u uit uw brede oeuvre de liedjes selectie gemaakt?
“Ik heb samen met Frans Mulder (scriptschrijver -red.) aan mijn keukentafel gezeten met lijsten van mijn repertoire en we zijn gaan uitzoeken. Langzaam ontstaat er dan een script, maar daar gaan maanden overheen. En dan selecteer je toch nummers die met mij te maken hebben, persoonlijk zijn en die met de kids (Jeske en Yoran -red.) bruikbaar zijn. Een langzaam maar leuk proces.”

U staat dus niet alleen op het podium maar samen met Jeske en Yoran. Was het voor u meteen duidelijk dat u niet alleen op het podium wilde staan?
“Ja, eigenlijk wel, en vanuit Stage Entertainment kreeg ik ook de suggestie om wat met jonge mensen te doen. Dat was een leuk idee. Ik heb vroeger zelf lesgegeven en zing in deze voorstelling ook een erg leuk lied over lesgeven. Wat ook leuk is, is dat ik tijdens deze voorstelling de kids wat sprookjes vertel. Deze sprookjes berusten half op waarheden en half op fictie, maar de verhalen gaan wel over mijn leven. En die sprookjes zijn eigenlijk mijn biografie.”

Spelen met Klei is vanaf maandag 22 juni voor een korte periode exclusief te zien in het Amsterdamse M-Lab. Benieuwd naar de eerste beelden? Bekijk snel onze reportage.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies