Harry Potter komt naar West End

Na zeven boeken, acht films, verschillende video games en een heuse studio tour komt Harry Potter nu naar het theater. Vanaf zomer 2016 zal ‘Harry Potter and the Cursed Child’ zijn intrek nemen in het Palace Theatre. Schrijfster J.K. Rowling heeft dit zojuist aangekondigd.

Eerder doken er berichten op over een zogenaamde prequel. Het verhaal zou gericht zijn op de jonge jaren van de tovenaarsleerling. Dit werd door Rowling op Twitter uit de lucht geholpen. Wat het verhaal wel is, wil de Britse schrijfster nog niet kwijt. ‘Het nieuwe verhaal is het resultaat van de samenwerking tussen scriptschrijver Jack Thorne, regisseur John Tiffany en mezelf,’ twitterde Rowling vrijdag. ‘Veel meer wil ik er niet over kwijt, want ik wil niets verklappen. Het moet een traktatie zijn voor de fans.’

Vele fans zullen zich afvragen waarom Rowling dit verhaal naar het theater brengt. ‘Ik zal ook meteen de onvermijdelijke en logische vraag beantwoorden waarom Cursed Child geen nieuwe roman wordt. Ik ben ervan overtuigd dat bezoekers het medium theater als enige passende vorm zien voor dit verhaal.’

Meer informatie zal deze zomer bekend worden gemaakt. De verkoop voor het stuk start in de herfst van 2015.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies