Genio de Groot speelt rol Otto Frank in theatervoorstelling ‘ANNE’

Acteur Genio de Groot volgt Paul R. Kooij op in de theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. Paul speelt de rol van Otto Frank sinds de wereldpremière van ANNE in mei 2014. Op 8 augustus aanstaande zal Genio voor het eerst in zijn nieuwe rol op het toneel van Theater Amsterdam te zien zijn.

Genio de Groot is acteur, regisseur, en theatermaker. Als acteur speelde hij de vader van Mees, een van de hoofdrollen in de veel bekroonde film en televisieserie Het Zakmes van Ben Sombogaart. Verder was hij te zien in toneelproducties en televisieseries waaronder Ramses, Overspel en een tiental speelfilms, waaronder Cloaca, Heineken Ontvoering, Alles is Liefde en Dik Trom.

ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. ANNE is geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. ANNE ging op 8 mei 2014 in première en ontving tot nu toe ruim 235.000 bezoekers.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies