Social Media Première van de Sound of Music verveelt geen moment

The cast van de Sound  of Music reist vanaf vorig najaar langs verschillende theaters in heel Nederland en is nu voor de laatste maand aangekomen op de eindbestemming: Koninklijk Theater Carré. En bij de Social Media Première viel meteen op dat de voorstelling in de afgelopen maanden gegroeid is, nog professioneler is geworden en dat de cast nog beter op elkaar ingespeeld is. Iets wat ook bij het fotomoment na de voorstelling opvalt.

In de Sound of Music wordt de non Maria door moeder Overste de wijde wereld ingestuurd om op zoek te gaan naar haarzelf en haar doel in het leven. Ze komt als gouvernante bij de strenge Kapitein Von Trapp en zijn kinderen terecht. Regelmaat en discipline zijn de huisregels waar een ieder zich aan moet houden. Tenminste, totdat Maria het huis binnenwandelt. Zij is een frisse wind die met haar enthousiasme niet alleen de kinderen inpakt. Kapitein Von Trapp blijkt ook niet ongevoelig te zijn voor haar charmes. Als Maria merkt dat ze gevoelens heeft gekregen voor de Kapitein vlucht zij terug naar het klooster.

In de Social Media Première van de Sound of Music zijn een aantal rollen overgenomen. De Belgische An Lauwereins vertolkt de rol van Moeder Overste. Ze is streng maar begripvol en zingt prachtig. Lotte Stevens is de nieuwe Liesl, zij vervangt Vajèn van den Bosch die met de repetities van Grease is begonnen, en is een waardige vervanger. Ze zingt en danst alsof ze de rol al maanden speelt. En geen moment hoor je haar Belgische accent, heel knap. Samen met Rolf laat ze je geloven in de prille liefde die tussen de twee opbloeit.

Hoofdrolspeelster Anouk Maas zingt loepzuiver en haalt alle hoge noten met gemak. In haar spel komt ze over als jonge vrouw, maar vooral op de momenten dat ze met de kinderen speelt en zingt is zij heel geloofwaardig en naturel. Ad Knippels is geknipt voor de rol van Kapitein Von Trapp. Je gelooft hem vanaf het eerste moment en ziet gedurende de voorstelling de harde man ontdooien, waardoor je echt van hem gaat houden. En hij heeft ook nog eens een prachtige warme stem die heerlijk is om naar te luisteren.

In de voorstelling zit natuurlijk ook veel humor. Vooral veroorzaakt door Cindy Bell (Barones Schraeder) en Tony Neef (Oom Max) die hun komische rollen perfect samen spelen. Daarnaast zorgen de kinderen Von Trapp voor de nodige humor. Vooral de kleine Gretel steelt de show.

Over de voorstelling schreef Musical Reports eerder:

Ad Knippels is als Kapitein Von Trapp overtuigend als de strenge, ordelijke en onder de waterspiegel gebroken man. Hij heeft een prachtige stem om naar te luisteren en heeft een uitstraling die past. Wanneer echter de liefde tussen hem en Maria opbloeit, lijkt het plaatje wat minder te kloppen. Komt dat nu door het leeftijdsverschil of door de chemie?

In de afgelopen maanden zijn Anouk en Ad beiden gegroeid in hun rollen, waardoor de chemie tussen de twee nu echt aanwezig is. Je leeft met ze mee en vergeet voor een moment dat je de film al gezien hebt en de afloop al kent. De Sound of Music verveelt dan ook geen moment en de spelers laten zien dat ze gegroeid zijn in hun rol. Dat het verhaal en de liedjes nog steeds aanstekelijk werken. En met hun selfie met het publiek laten ze zien helemaal 2015 te zijn.

SOM 2

Sound of Music © Desiree van der Heiden

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies