Betaal je musicalkaartje met een oud muziekinstrument

Op 14 augustus betalen kinderen hun theaterkaartje voor de Kinderen voor Kinderen Musical Waanzinnig Gedroomd in het DeLaMar Theater, niet met geld, maar met oude muziekinstrumenten. De muziekinstrumenten worden ingezameld voor de projecten van ‘Kinderen Maken Muziek’. De musical sluit hiermee de nationale inzamelingsactie van muziekinstrumenten die zij in januari dit jaar begonnen tijdens de landelijke theatertournee, af. Want na meer dan 120 voorstellingen door heel Nederland is Waanzinnig Gedroomd van 14 t/m 23 augustus voor de laatste keer te zien in het Amsterdamse theater.

Om te kunnen betalen met een oud muziekinstrument moet een speciaal muziekinstrumentkaartje voor de kinderen worden gereserveerd. Dat kan via de kassa op 0900 – 33 52 627 (€ 1,- per gesprek) of online via  www.delamar.nl. Volwassenen kunnen een gewoon kaartje bijboeken. Kinderen hoeven vervolgens alleen nog een oud instrument te vinden op zolder, bij de buurvrouw of misschien bij oma in de garage.

Kinderen maken Muziek is een onderdeel van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie en werd op verzoek van Koningin Máxima opgericht. Het steunt (sociale) muziekonderwijs projecten die kinderen samen muziekinstrumenten leert bespelen en samen muziek laat maken. Helaas kampen veel van de projecten met een te kort aan instrumenten. De inzamelingsactie gebeurt in samenwerking met het Instrumentendepot Leerorkest, dat de instrumenten in zijn beheer krijgt, opknapt en uiteindelijk verspreidt onder de projecten van Kinderen Maken Muziek.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies