Wickie de musical, een tijdloze familievoorstelling

Na de tour door België was het op 9 augustus de beurt aan het Nederlandse publiek om kennis te maken met het slimste Vikingjongetje ter wereld: Wickie. In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam beleefde de musical zijn première. Na twee films en een remake van de animatieserie Wickie de Viking, weet Studio 100 je opnieuw te pakken met hun musicalversie van Wickie de Viking.

Vreselijke Sven is het beu om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikingen van Flake. Hij beraamt een plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Sven wil de grootste Vikingschat: de twee heel bijzondere diamanten uit het godenbeeld dat op het dorpsplein van Flake staat. Zal Svens snode plan slagen en lukt het de Vikingen om Sven weer te slim af te zijn?

De musical begint gelijk spannend met een scene waarin Vreselijke Sven (Jeroen Phaff) besluit Wickie te ontvoeren. Dit kan wat eng overkomen op de jonge bezoekers, maar al snel worden de dreigende tonen vervangen door de veel vrolijkere muziek van de Vikingen van Flake. Zo gaat dit de hele voorstelling door. Spannende scènes worden in rap tempo opgevolgd door veel vrolijkere stukken, waardoor de musical luchtig en leuk voor kinderen blijft.

Het begin van de musical kan even wennen zijn. In het eerste deel van de musical zijn vooral de mannelijke hoofdrolspelers aan het woord of eigenlijk aan het zingen. Vanwege hun zware stemmen en de overstemmende muziek was het lastig om hen te verstaan. Gelukkig verbeterde dit sterk naar mate de voorstelling vorderde en was het verhaal verder goed te volgen.

Zowel de kinderen als de ouders hoorde je regelmatig lachen. De kids lagen vooral in een deuk bij de wat flauwe clownsgrappen: Vikingen die tegen elkaar opbotsen of elkaar per ongeluk slaan. Maar ook voor de volwassenen valt er genoeg te lachen, bijvoorbeeld als blijkt dat een van de grootste hits van Elza Eenoog (Josje) het nummer ‘De glimlach van een aal’ is.

Remi De Smet en Lotte Heuten, respectievelijk Wickie en zijn vriendinnetje Ylvie, doen tijdens de gehele musical niet onder voor hun volwassen collega’s zoals Pim van Alten en Marleen van der Loo, die de ouders van Wickie spelen. Na de première vertelde Lotte Heuten in een kort interview dat er maar weinig verschil is tussen het spelen in Nederland of in België. Wel is er één verschil: “Het applaus was wel heel hard hier, ik schrok ervan!”

Wickie, de musical is een spannende familievoorstelling waarbij jong en oud zich zal vermaken. Misschien wel slim om de allerkleinste thuis te laten, want anderhalf uur zonder pauze is toch best lang. Kunnen de kinderen goed op hun stoel blijven zitten?

De musical is nog tot en met 28 oktober in verschillende theaters in Nederland te zien.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies