Cast Spijt de musical viert eerste repetitie

In Theaterstudio Amsterdam zijn de repetities begonnen van de nieuwe Nederlandse musical SPIJT naar het beroemde boek van Carry Slee. De dag begon met het traditionele aansnijden van de taart.

Regisseur Dick van den Heuvel benadrukt de maatschappelijke relevantie van een voorstelling als deze: “Pesten is nog steeds een actueel thema onder jongeren. Het boek bewees dat 20 jaar geleden al en de film uit 2013 is één van de meest succesvolle jeugdfilms van de afgelopen jaren. Het is belangrijk om jongeren op deze manier bewust en betrokken te laten zijn en blijven.”

De cast bestaat uit Marco Hoving, Robin van den Heuvel, Daan Smits, Lisanne Schut, Mike Levens, Rose-Anne van Elswijk en Bjorn Wilbers. Jeroen Sleyfer tekent voor de muziek en Gregory ‘Shaggy’ Albertszoon is verantwoordelijk voor de choreografie.

Jochem wordt dagelijks gepest en getreiterd. Er zijn weinig klasgenoten die hem helpen. David zou wel willen, maar die is ook heel druk met zijn band en z’n verliefdheid op Vera. Op het grote schoolfeest gaat het mis. Jochem wordt dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en is woedend. Als Jochem hem om hulp vraagt, is hij zo kwaad dat hij wegloopt. Die nacht lijkt Jochem van huis weggelopen. David en Vera gaan op zoek, en vinden zijn tas bij een meer in de buurt.

‘SPIJT!’ is één van de belangrijkste romans uit de jongerenreeks van Carry Slee. De verfilming in 2013 kreeg maar liefst 35 internationale prijzen, waaronder die voor Beste Europese Jeugdfilm. Dick van den Heuvel schreef het script van de film en tekent voor de musical voor het scenario en de regie. Van de makers van de succesvolle musical ‘Afblijven’.

‘SPIJT de musical’ gaat op zondag 11 oktober 2015 in première in Schouwburg  Het Park in Hoorn en is daarna in meer dan 80 theaters in heel Nederland te zien. Voor meer informatie en de complete speellijst: www.spijtmusical.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies