Broadway productie Pippin komt naar Carré

Komend voorjaar komt de Broadway-hitmusical PIPPIN voor het eerst naar Europa en Nederland heeft de primeur. PIPPIN was in 2013 de grote winnaar tijdens het Tony Awards Gala. Deze productie onderscheidt zich doordat musical (met muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz) gecombineerd wordt met hoogstaande acrobatiek en magische circusacts. De productie speelde jarenlang voor uitverkochte zalen op Broadway en tourt momenteel door de Verenigde Staten. PIPPIN is – met de gehele Amerikaanse cast – exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré in maart en april 2016. De kaartverkoop start morgen, vrijdag 28 augustus, om 9.00 uur.

“Toen ik de voorstelling zag, wist ik meteen dat PIPPIN hier in Carré thuis hoort. We stonden voor een uitdaging: kunnen we Broadway naar de Amstel halen, met de hele Amerikaanse cast in de originele versie zoals PIPPIN gemaakt en bedoeld is? Ik ben dan ook zeer verheugd dat we vandaag bekend kunnen maken dat PIPPIN komend voorjaar te zien is in ons prachtige theater,” aldus Madeleine van der Zwaan, directeur Carré.

De musical vertelt het verhaal van prins Pippin (Kyle Dean Massey) die op zoek is naar zichzelf en de zin van het leven. Hij kan in de voetsporen van zijn vader Karel de Grote treden of zijn eigen koers varen. Pippin’s zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot en wordt hier in bij gestaan door een magische verteller, the Leading Player, en haar acrobatische theatergezelschap. Stephen Schwartz’ beroemdste nummers uit deze productie zijn Corner of the Sky, Magic To Do, Morning Glow en I Guess I’ll Miss the Man. De bekroonde regie is van Diane Paulus (HAIR, Porgy & Bess en Cirque du Soleil). Carré haalt PIPPIN naar Nederland in samenwerking met New Productions.

Tijdens de Opening van de Uitmarkt in Amsterdam aanstaande vrijdag, 28 augustus, kan Nederland alvast kennis maken met een voorproefje van deze hitmusical. Speciaal voor dit optreden komt een deel van de Amerikaanse cast (inclusief Kyle Dean Massey als Pippin en Lisa Karlin als Leading Player) naar Nederland. De Opening wordt live uitgezonden bij de NTR op NPO2 van 21.05 – 21.50 uur.

Bekijk onderstaand beelden van de Broadway run.

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies