Cirque Stiletto 3: Karin Bloemen en het circus zijn geen gouden combinatie

“Het wordt formidabel, het wordt memorabel”, zingt Karin Bloemen bij de openingsact van Cirque Stiletto 3. La Bloemen neemt het stokje over van Ellen ten Damme, die de vorige twee edities van de succesvolle circus en variété show de rol van circusleider vervulde.

Ellen ten Damme hing tijdens de eerste twee Cirque Stiletto shows nog in de trapeze en met haar turnachtergrond was een spagaat ook geen probleem. Cirque Stiletto en Ellen ten Damme leken voor elkaar te zijn gemaakt en dat kan van Karin Bloemen helaas niet worden gezegd. De internationale circusacts worden deze zondagmiddag in de Stadsschouwburg van Haarlem afgewisseld met stukjes cabaret en zang van Bloemen en muziek van de Wëreldbänd. Wat leuk zou moeten zijn, is eerder flauw en het maakt dat de circusacts in het niet vallen. En dat is zonde, want de acts die we zien, zijn allen even indrukwekkend. De Afrikaanse acrobaten Binyam en Remedan en de hoepelact van Duo Unity uit Canada verdienen meer dan een korte act van een paar minuten.

Met Cirque Stiletto beland je in een kleurrijke droomwereld en dat is te danken aan Jan Aarntzen, verantwoordelijk voor de kostuums van de leden van het circus. Van een Oostenrijkse dirndl tot een roze cowboy-outfit en van Afrikaanse bodysuit tot de kleurrijke pakken van de Wëreldbänd. Aarntzen maakt Cirque Stiletto 3 tot een ware modeshow.

Indrukwekkende circusacts, kleurrijke kostuums en een komische Wëreldbänd zorgen voor een middag prima vermaak, maar deze derde editie van Cirque Stiletto is minder ‘formidabel en memorabel’ dan ons aan het begin van de show is beloofd. Daarvoor heb je toch echt Ellen ten Damme als circusleider nodig.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies