Billy Elliot stopt! Laatste voorstelling op 7 november

Vandaag is bekend gemaakt dat de bekroonde musical Billy Elliot zijn laatste voorstelling gaat spelen op zaterdagavond 7 november in het AFAS Circustheater Den Haag. De musical is dan door meer dan 450.000 mensen bezocht.

“Ik ben heel trots op het feit dat het gelukt is om deze voorstelling in Nederland te brengen, het is bijzonder dat we in Nederland zoveel jong talent hebben weten te vinden om de uitzonderlijke rol van Billy Elliot te kunnen spelen. Naast deze jonge talenten stond een waanzinnige cast die de kinderen fantastisch ondersteund heeft. Avond aan avond hebben ze het publiek weten te ontroeren”, aldus Albert Verlinde. Na de lovende recensies in november 2014 won Billy Elliot de Musical drie Musical Awards waaronder ‘Beste Musical’. Twaalf bijzonder getalenteerde jongens hebben de titelrol van ‘Billy’ inmiddels mogen spelen. De overige hoofdrolspelers zijn Pia Douwes, Bas Heerkens, Reinier Demeijer, Carry Tefsen, Sylvia Alberts en Bas Grevelink. Op dit moment spelen Faas, Laurian, Nick, Sammy, Samuel en Wisse afwisselend de rol van ‘Billy’.

De musical die internationaal al 80 Awards op zijn naam heeft staan, inclusief vijf Oliver Awards (Londen) en tien Tony Awards (Broadway) waaronder ‘Best Musical’, is geregisseerd door Stephen Daldry. De muziek is van Elton John, script en liedteksten zijn van Lee Hall en de choreografie is van Peter Darling. Het grappige, ontroerende en opzwepende verhaal van Billy Elliot, dat zich afspeelt in Noordoost Engeland ten tijde van de sociale en politieke onrust in de jaren tachtig, gaat over een 11-jarige jongen die plotseling zijn talent voor dansen ontdekt. Tegen zijn vaders wensen in jaagt hij zijn droom om danser te worden na, waarmee hij uiteindelijk zijn familie en de gehele gemeenschap inspireert en zijn hele leven verandert.

Gebaseerd op de film uit 2000, speelde Billy Elliot de Musical in 2005 voor het eerst in Londens Victoria Palace Theatre waar het elke avond voor een volle zaal speelt. Naast de Nederlandse productie in het AFAS Circustheater heeft de show enorm succes behaald in Sydney, Melbourne, Chicago, Toronto en Seoul. De Noord-Amerikaanse tourproductie, die in 2010 begon, eindige de tour op spectaculaire wijze in augustus 2013 in São Paolo, Brazilië. Tot op de dag van vandaag hebben meer dan 10,5 miljoen mensen verspreid over vijf continenten de show gezien en hebben 89 jongens de titelrol gespeeld.

Billy Elliot de Musical wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions. Het decor is ontworpen door Ian MacNeil, het kostuumontwerp is van Nicky Gillibrand, het lichtontwerp is van Rick Fisher, het geluidsontwerp is van Paul Arditti. De muzikale supervisie en orkestratie door Martin Koch en de associate director is Julian Webber.

Om jonge talenten het niveau te laten bereiken dat nodig is om de titelrol in Billy Elliot te kunnen spelen, heeft Stage Entertainment Nederland de Billy Elliot sCOOL opgericht waar de uitzonderlijk getalenteerde kinderen lessen volgden in onder andere ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang. De Billy Elliot sCOOL is mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies