Vajèn van den Bosch is stralend middelpunt in Grease

Na negen jaar is de musical Grease weer terug in Nederland. De klassieker staat bekend om de swingende muziek, strakke dansmoves, de 50’s outfits en natuurlijk het liefdesverhaal van Danny en Sandy. In de film uit 1978 zijn het John Travolta en Olivia Newton-John die als Danny en Sandy de harten weten te stelen van het publiek. Deze taak ligt nu in handen van musicaldebutant Tim Douwsma en jong talent Vajèn van den Bosch.

Grease neemt ons terug naar de jaren 50, waar de T-birds en Pink Ladies beginnen aan hun laatste jaar op Rydell High School. De stoere Danny en de brave Sandy hebben samen een romantische zomer beleefd, maar wanneer ze erachter komen dat ze op dezelfde middelbare school zitten, is alles anders. Het blijkt nog niet zo makkelijk om, omringt door hun vrienden, deze zomerliefde in stand te houden.

Tim Douwsma beleeft in deze nieuwe versie van Grease zijn musicaldebuut. Vocaal blijft hij overeind, maar in een musical waar dans zo’n belangrijke rol speelt, valt hij buiten de boot. Douwsma blijft duidelijk achter bij zijn mede T-Birds, die stuk voor stuk de sterren van de hemel dansen. Het is dan ook totaal ongeloofwaardig wanneer juist hij een danswedstrijd weet te winnen. Meer op zijn plaats is hij in de rol van de klungelige Danny, die indruk probeert te maken op Sandy.

Waar haar tegenspeler nog wat onwennig op het podium staat, straalt Vajèn van den Bosch in de rol van Sandy. Ondanks dat ze nog maar 17 jaar is, heeft ze al heel wat ervaring op het podium en dat zie je. Vooral vocaal is ze overtuigend, met als hoogtepunt een ijzersterke vertolking van Hopeloos verlang ik naar jou (Hopelessly Devoted To You).

Naast Vajèn is het vooral Tommie Christiaan die opvalt. De rol van Kenickie lijkt hem op het lijf te zijn geschreven. Zijn performance van Greased Lightning, in combinatie met de strak uitgevoerde choreografie, maakt het moeilijk op je stoel te blijven zitten. De komische noot in de voorstelling komt voornamelijk van Mylene d’Anjou die als Miss Lynch het publiek zonder moeite voor zich weet te winnen. Hetzelfde geldt voor haar ‘partner in crime’ Jip Bartels, die aandoenlijk is als Eugene, de nerd van Rydell High.

Met wereldhits als You’re The One That I Want en Greased Lightning verwacht je een feestje op het podium, en dat is het ook. Stralend middelpunt hierin is Vajèn van den Bosch die als Sandy de harten van het publiek weet te veroveren. Haar tegenspeler wankelt in deze voorstelling, waarin niet hij, maar de rest van de T-Birds de show op de dansvloer weten te stelen. Met behulp van de muziek, de strakke choreografie en het sentiment dat deze musical met zich meebrengt, is Grease nog steeds een swingend avondje uit.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies