Raad eens hoeveel ik van je hou heeft een hoog “ahhh”-gehalte!

Vrijwel iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt zal het boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’ kennen. Theater Terra heeft dit boek vertaald naar een kindervoorstelling (4+) met een zeer hoog “ahhh”-gehalte. Zij slagen er als vanouds in om een kinderboek op zeer herkenbare wijze te vertalen naar het toneel.

Hazeltje woont samen met zijn moeder, Grote Haas. Zij houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies, dàt is niet makkelijk te meten! Tijdens de lente, zomer, herfst en winter probeert Hazeltje iets héél belangrijks te vertellen aan Grote Haas: ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’

In een tijdsspanne van een jaar zie je als publiek hoe de jonge Hazeltje opgroeit en steeds zelfstandiger wordt. Aanvankelijk mag hij nooit voorbij het hek, en wacht hij ongeduldig tot zijn moeder weer thuiskomt met eten. Wanneer Hazeltje net zo groot is als de paal mag hij mee, belooft Grote Haas. Hazeltje raakt steeds weer verzeild heel  komische situaties, waar de kinderen in de zaal om het hardst om lachen. Er zitten veel herkenbare thema’s in de voorstelling, waardoor het perfect geschikt is voor de doelgroep.

Niet alleen het decor verandert op creatieve wijze met de seizoenen mee, ook de andere dieren die voorbij komen passen goed in de tijdlijn. En zoals we van Theater Terra gewend zijn, is voor elk dier weer een prachtige pop ontworpen. Van zwanen tot een eekhoorn en van vuurvliegjes tot een boze bij: door de combinatie van de juiste rekwisieten en vooral ook door prima acteerwerk, komt iedere scène geheel tot leven en vergeet je al snel dat je naar poppen kijkt.

De voorstelling wordt gespeeld door Dick Feld, Eric-Jan Lens, Wesley de Ridder, Sanne Franssen en Christiaan Koetsier. De meeste acteurs zijn oude bekenden van Theater Terra: alle heren speelden al eerder mee en kennen de fijne kneepjes van het poppenspel. Alleen Franssen is een zogenaamde nieuwkomer in het gezelschap, al is daar niets van te merken. Of één acteur nu met twee poppen tegelijkertijd speelt of vier acteurs samen met twee, het is duidelijk dat het gezelschap goed op elkaar is ingespeeld. De muziek is geschreven door Fons Merkies, ook iemand met voldoende ervaring. De geluidsfragmenten die bijna ononderbroken de scènes ondersteunen passen, evenals de in voor kinderen heel begrijpelijke bewoorde liedjes, mooi in het geheel en versterken de sfeer van iedere scène.

Al met al weet Theater Terra dus wederom een grappige, herkenbare en sprankelende kindervoorstelling neer te zetten. ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is een heerlijke, schattige voorstelling om naar te kijken en zeker voor ouders met jonge kinderen dit seizoen een aanrader!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies