Romy Monteiro, de grote ster in The Bodyguard

De klanken van het bekende Whitney Houston nummer ‘Run to You’ klinken zondagmiddag in het Beatrixtheater in Utrecht. In een overvolle zaal gaat de musical The Bodyguard in première, een afgeleide van de gelijknamige film uit 1992. Toen speelde Whitney Houston de razend populaire popster Rachel Marron en zagen we Kevin Costner in de rol van de bodyguard. Vandaag is die taak weggelegd voor twee nieuwkomers in musicalland, namelijk Romy Monteiro en Mark van Eeuwen.

The Bodyguard vertelt het verhaal van zangeres Rachel Marron die wordt bedreigd door een anonieme stalker. Haar leven en dat van haar zoon Fletcher is hierdoor niet langer zeker en dus is het tijd voor een goede bodyguard. Rachel’s manager Bill heeft zijn zinnen gezet op Frank Farmer, naar verluid de beste bodyguard die het land heeft, maar Frank staat niet echt te springen om deze baan aan te nemen. Rachel vertoont te veel divagedrag en de koelbloedige bodyguard is daar niet van gecharmeerd. Uiteraard blijft dat niet lang zo, de twee vallen uiteindelijk als een blok voor elkaar. Het verhaal van The Bodyguard zoals we dat kennen uit de film is hier en daar wat aangepast en heeft ook een update gekregen naar het nu. Brieven maken plaats voor e-mails, paparazzi voor de gewone burger die met zijn telefoon foto’s maakt en via IP-adressen probeert de politie te achterhalen wie nu toch die anonieme stalker is.

De musical The Bodyguard staat of valt met een vrouw die de moeilijke nummers van Whitney Houston kan zingen en de uitstraling heeft van een ster. Met Romy Monteiro in de hoofdrol staat The Bodyguard als een huis. Wat deze dame op het podium laat zien is eigenlijk bovenmenselijk: met enorme power zingt ze bekende nummers als ‘I Have Nothing’ en ‘The Greatest Love of All’. En dat alles loepzuiver. Ook qua spel stelt Monteiro niet teleur, sterker nog: het lijkt alsof ze al jaren meedraait in de showbusiness. Wij voorspellen dan ook dat Romy Monteiro in de nabije toekomst door de Londense The Bodyguard wordt weggekaapt.

Mark van Eeuwen is weliswaar een aangenamere bodyguard om naar te kijken dan Kevin Costner, maar we missen de wat stugge bodyguard uit de film die uiteindelijk toch valt voor de charmes van Rachel. Van Eeuwen maakt van Frank wat meer een ladiesman en dit past niet helemaal bij het beeld wat we van dé bodyguard hebben. Dit wordt goed duidelijk in de scène waar Rachel en Frank samen op date gaan en zij hem overhaalt om te zingen in een lokale bar. Er volgt een komisch bedoelde serenade van ‘I Will Always Love You’ van Frank, wat toch echt een no go is voor de liefhebbers van de film. De coole bodyguard die hij hoort te zijn is op dat moment in geen velden of wegen meer te bekennen. De stalker had gerust zijn slag kunnen slaan in die bar.

Andere bekende namen die in The Bodyguard een rol hebben, zijn Carolina Dijkhuizen als Nicki Marron (zus van) en Patrick Martens als PR-man Sy Spector. Carolina Dijkhuizen levert een gedegen prestatie als Nicki, een rol waarbij ze overigens meer mag zingen dan in de film. Met name met het nummer ‘All At Once’ laat ze zien wat ze waard is. Patrick Martens is hilarisch als de wat drukke Spector en heeft in elke scène de lachers op zijn hand. Een leuke komische noot in deze musical.

Een flitsend décor, een strak dansend ensemble en een ijzersterke Romy Monteiro maken The Bodyguard tot een meer dan uitstekende middag of avond vermaak. Haast je dus naar Utrecht, want The Bodyguard is dit seizoen een absolute must see.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies