Perspreview Spijt

In het Kennemertheater in Beverwijk mocht de pers alvast een drietal liedjes en een aantal scènes uit de musical Spijt bekijken. De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Eerder werd dit boek door Dick van den Heuvel bewerkt tot een zeer succesvolle film. Ook voor de bewerking van de musical is hij verantwoordelijk en neemt daarnaast de regie op zich. Na een introductie van Christian Seykens richtte Van den Heuvel het woord aan de aanwezigen. Hij maakte o.a. bekend dat Homemade Productions volgende jaar de musicalversie van Carry Slee’s boek ‘Razend’ zal produceren. Daarnaast wordt de musical ‘Offside’, een voetbalmusical gemaakt met acteurs uit Nederland en Zuid-Afrika, na een eerdere pilot in Zuid-Afrika nu naar de Nederlandse theaters gebracht. De musical vertelt het verhaal van het jonge voetbaltalent Sanne en de cast zal o.a. bestaan uit Renée de Gruijl en Tommie Christiaan.

Voor producent Homemade is het belangrijk om hun passie voor theater door te geven aan de jeugd en te laten zien dat theater heel dichtbij de leefwereld van jongeren kan staan. Mede vanwege hun doelgroep vinden ze participatie belangrijk en daarom hebben ze onder andere een jongerenplatform opgericht samen met de Vodafone Foundation. De voorstelling Spijt gaat over pesten en het platform biedt kinderen en jongeren die iets kwijt willen over pesten een plaats om hun verhaal te doen. Ook is er een educatiepakket voor scholen ter voorbereiding en verwerking van de voorstelling.

Spijt gaat over Jochem, die gepest wordt op school. Maar meer nog gaat de voorstelling over David, die bij Jochem in klas zit. Hij zou graag wat willen doen om Jochem te helpen maar heeft ook zijn eigen problemen die hij op moet lossen. De cast bestaat ondermeer uit Marco Hoving, Rose-Anne van Elswijk, Bjorn Wilbers en Robin van den Heuvel. De musical gaat op 11 oktober in première.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies