Perspresentatie Musicals in Concert 2015

 

De Ziggo Dome stroomde afgelopen dinsdag 6 oktober vol met cameramannen, fotografen en bloggers die allemaal één ding wilden weten: wat kunnen we 13 en 14 november verwachten tijdens de tweede reeks Musicals in Concert? De samenvatting van het antwoord op deze vraag: een reis, een mini musical en een nog grootser decor.

Maurice Wijnen heeft verteld dat het publiek dit jaar wordt meenemen naar Times Square. We volgen een meisje op haar reis in de Big Apple. Van een auditie, repetitie en matinee tot aan een première en een afterparty. Het decor hangt, zoals op Times Square, vol met billboards die zich tijdens het concert aanpassen aan de verschillende musicals. Wijnen legt uit dat ze visueel nog een stapje over vorig jaar heen gaan.

Naast de uitbreiding van het decor is ook de artiestenlijst verdubbeld. Willemijn Verkaik, Pia Douwes, Berget Lewis en Freek Bartels hadden tijdens de perspresentatie nog andere verplichtingen, maar zijn er 13 en 14 november bij. Net als René van Kooten, Anouk Maas, William Spaaij, Simone Kleinsma, Mariska van Kolck, Stanley Burleson en B-Brave, die aan de piano alvast meerstemmig het nummer Star Maker hebben gezongen. Een voorproefje dat smaakt naar meer.

En ook de musicalartiesten zelf hebben er zin in. Anouk Maas, net terug van haar repetitie van Belle en het Beest, vertelt dat ze het vooral erg leuk vindt om met collega’s op het podium te staan waar ze nog niet eerder mee samengewerkt heeft.

Voor wie vorig jaar al is geweest, is het de moeite om dit jaar ook weer te komen? Zeker volgens Eric van Tijn. ‘Alles is anders. De liedjes, het podium en het decor zijn grootser. We gaan denk ik over vorig jaar heen. Mensen moesten eerst even wennen, dat ze gewoon mogen juichen, joelen en meeklappen. Wat je in principe bij een musical nooit doet. Maar nu, na elk nummer gaat het publiek helemaal uit zijn dak. Het is het echte concertgevoel, maar dan met musicalnummers’.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies