A Chorus Line komt terug naar Nederland

Producent Dommelgraaf & Cornelissen brengt voor het eerst in vijftien jaar een Nederlandstalige versie van het wereldberoemde stuk op de planken. De musical zal vanaf het najaar van 2016 te zien zijn.

Dat heeft een woordvoerder zondag aan Nu.nl bevestigd. A Chorus Line was voor het laatst in de Nederlandse theaters te zien in het seizoen 2001-2002, in een versie met onder meer Wilbert Gieske, Anouk van Nes en Hein Gerrits in de hoofdrollen. Die laatste won er toen een Musical Award voor.

A Chorus Line speelt zich af op een kaal toneel in een Broadwaytheater, waar een groep dansers auditie komt doen voor een rol. Het publiek krijgt een kijkje in hun levens en hun motieven om voor dit onzekere vak te kiezen. De muziek is gecomponeerd door Marvin Hamlisch, de teksten zijn van Edward Kleban.

De voorstelling ging in 1975 op Broadway in première en staat te boek als een van de langstlopende musicals ooit. De show werd in New York meer dan zesduizend keer gespeeld en won negen Tony Awards. In 1985 volgde er een filmversie met onder meer Michael Douglas in een van de hoofdrollen.

Het is nog niet bekend wie in de nieuwe Nederlandse versie gaan spelen; binnenkort zijn de audities. Jonge talenten kunnen zich nu aanmelden bij Dommelgraaf & Cornelissen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies