Carolina Dijkhuizen: “De rol van Nicki is voor mij een kans om iets anders te laten zien”

Carolina Dijkhuizen speelt momenteel de rol van Nicki, de zus van superster Rachel Marron, in de musical The Bodyguard in het Beatrixtheater in Utrecht. De musical had ze al een keer in Londen gezien, dus toen ze hoorde dat de show naar Nederland zou komen wist Dijkhuizen al dat ze voor de rol van Nicki wilde gaan. “Ze is een interessant personage: een complexe vrouw, enigszins gefrustreerd dat ze zelf niet in de spotlight staat en daardoor ook wel eenzaam. Dat is een mooie uitdaging om te spelen.”

Of ze dan niet liever zelf voor de rol van Rachel wilde gaan? “Nee, ik heb in Sister Act en Dreamgirls al de diva gespeeld. De rol van Nicki is voor mij een kans om iets anders te laten zien.” Nieuwkomer Romy Monteiro kruipt nu in de huid van zangeres Rachel Marron. Dijkhuizen kent Romy al sinds ze 9 jaar is; de oudere zus spelen is dan ook wel heel toepasselijk. “In de repetitieperiode, maar ook nu tijdens de shows kijk ik vanuit de coulissen naar haar en dan ben ik zo ongelooflijk trots. We zijn bij The Bodyguard echt een kleine familie.”

In de musical wordt door Nicki aanzienlijk meer gezongen dan in de film uit 1992. En daar is Dijkhuizen maar wat blij mee, want ze is groot fan van Whitney Houston. “Whitney was echt de reden dat ik ben gaan zingen en het voor mij duidelijk werd dat je van zingen ook nog je beroep kon maken. Haar nummers geven me kippenvel. Zij is mijn inspiratie om zangeres te worden.”

Waarom moeten we met z’n allen naar het Beatrixtheater in Utrecht? Daar kan Carolina kort over zijn: “The Bodyguard is een must voor iedere fan van Whitney Houston, de liefhebbers van de gelijknamige film of als je gewoon zin hebt in een avondje feel good vermaak. Dan ben je bij ons echt aan het juiste adres.”

Onze recensie van The Bodyguard is hier te lezen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies