Celinde Schoenmaker schittert in The Phantom of the Opera

Celinde Schoenmaker heeft ondertussen meer hoofdrollen op het Londendse West End vertolkt dan in Nederland. Sinds begin september schittert ze als Christine in een van de langst lopende musicals op West End: The Phantom of the Opera. Musical Reports was uitgenodigd om haar te bewonderen en reisde af naar Londen.

Het verhaal zal bij veel musicalliefhebbers bekend zijn: ver onder de prachtige opera van Parijs, verbergt de Phantom (John Owen-Jones) zich voor iedereen en leeft daar een eenzaam bestaan​​. Ondanks dat hij zich schaamt voor zijn fysieke verschijning en dat hij wordt gevreesd door iedereen in de opera besluit hij zijn liefde te uiten voor de opera’s nieuwste aanwinst: de mooie Christine Daaé (Celinde Schoenmaker). Zijn liefde is zo sterk dat zelfs Christine het niet kan weerstaan.

De rol van Christine is één van de grootste vrouwelijke hoofdrollen binnen de musicalwereld. Vocaal een mengsel van klassieke nummers die je doen denken aan een opera tot krachtige power ballades. Kortom: wie Christine wil spelen, moet van goede huizen komen. Met alleen een sterke stem kom je er niet. Je moet van onzekere danseres doorgroeien tot operadiva en de worsteling van gevoelens voor de Phantom moeten terecht en overtuigend overkomen. Ondanks dat Schoenmaker deze rol pas een maand vertolkt, is duidelijk dat ze aan alle eisen voldoet. Al was er naar haar vertolkingen in Love Story (Nederlandse tour) en Les Misérables (tevens in Londen) weinig reden om daar aan te twijfelen. Naast klassiekers als de titelsong “The Phantom of the Opera” is een van de andere hoogtepunten “Wishing You Were Somehow Here Again” waarin Schoenmaker de zaal binnen enkele seconden weet te ontroeren.

Naast een Christine hoort natuurlijk een sterke tegenspeler. John Owen-Jones vertolkt de rol van de Phantom op een breekbare manier. Dit is een aangename afwisseling als je de krachtige en vooral ‘boze’ vertolking gewend bent van bijvoorbeeld Ramin Karimloo (o.a. Phantom in videoregistratie van de 25th anniversary van The Phantom of the Opera). De wanhoop van Owen-Jones’ vertolking weet het publiek zeker te ontroeren en de toch wat lange voorstelling vliegt voorbij met dit krachtige koppel in de hoofdrollen.

The Phantom of the Opera moet je een keer gezien hebben; reden genoeg dus om naar Londen af te reizen. Zeker als je de onroerende en prachtig opgebouwde vertolking van Celinde Schoenmaker wilt meemaken. Al bekend met de show? Ga gewoon nog een keer!

Zoals gebruikelijk bij de actrice die Christine vertolkt zal ook Schoenmaker een paar keer per week niet spelen i.v.m. stemrust. Op haar website kan je zien wanneer Schoenmaker (onder voorbehoud) zal spelen. 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies