Fatal Attraction houdt je in haar greep

Maandag 19 oktober beleefde het toneelstuk Fatal Attraction, geproduceerd door Dommelgraaf en Cornelissen Entertainment, dan toch nog haar première. De oorspronkelijke première in Gouda (4 oktober) werd afgelast in verband met een blessure van Loes Haverkort.

Met haar voet nog in het gips drijft Haverkort het premièrepubliek in het DeLaMar tot het puntje van de theaterstoel. Ijzersterk speelt zijn de verleidelijke Alex Bos die advocaat Daan van der Vlist (Matteo van der Grijn) tot waanzin drijft in de nasleep van hun one night stand.

Het toneelstuk Fatal Attraction is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1987 (met Glenn Close en Michael Douglas). De film werd naar het theater vertaald door de scenarist van de film: James Dearden. Wanneer de vrouw van Daan de stad uit is, ontmoet hij in een bar de verleidelijke Alex. Ze belanden bij elkaar in bed. Wanneer zij elkaar de volgende dag opnieuw ontmoeten en Daan besluit de affaire te beëindigen snijdt Alex haar polsen door. Het eerste teken aan de wand. Alex is echter niet voor één gat te vangen en drijft Daan tot het uiterste, met alle gevolgen van dien.

De spanning tussen Matteo van der Grijn en Loes Haverkort, die vijf jaar na de première van Soldaat van Oranje weer samen op het toneel staan, vonkt aan alle kanten. Het spel van Haverkort is geraffineerd en Van der Grijn weet ondanks alles, zijn personage sympathiek te houden. Beide weten met elke gebeurtenis in het script de spanning steeds verder het spits op te drijven, tot de onvermijdelijke climax. De bijrollen worden uitstekend bezet. Marian Mudder speelt de moeder van Elisa van der Vlist, die gespeeld wordt door Sytske van der Ster. Kevin Hassing zorgt als Jimmy de Lange voor de af en toe welkome komische noot.

Fatal Attraction is een perfect uitgebalanceerde thriller die het theaterpubliek één uur en veertig minuten volledig in zijn greep houd. Het vonkende spel van hoofdrolspelers Loes Haverkort en Matteo van der Grijn maken dit stuk tot een must see.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies