Disney in Concert komt niet tot zijn recht in de Ziggo Dome

Het begint een jaarlijkse traditie te worden: musicalartiesten zingen samen met het Metropole Orkest de mooiste Disney klassiekers. Het concept bleek in 2013 en 2014 prima te werken in de prachtige zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Dit jaar besluit Van Lambaart Entertainment om het grootser aan te pakken en te verhuizen naar het grootste Ziggo Dome.

Leona Philippo, Jim Bakkum, Jamai Loman, Guido Spek, Thomas Berge, Anita Meyer, Sjors van der Panne en Kim-Lian van der Meij zingen samen zo’n kleine twee uur vol met Disney songs. Natuurlijk komen hits uit The Lion King, The Little Mermaid, Beauty and the Beast en Rapunzel voorbij. Ook de meest recente blockbuster Frozen krijgt ruim de aandacht. Natuurlijk mis je persoonlijke favorieten, maar met de honderden Disney-songs die er geschreven staan, is dat onvermijdelijk.

De Ziggo Dome is één van de grootste concertgebouwen van Europa en een intieme sfeer is toch wat snel mist. Zo moeten o.a. schermen met live beelden van het concert ervoor zorgen dat iedereen de artiesten herkent en goed ziet. Wat opvalt is dat het grote hoge podium, het op- en afkomen van artiesten en de soms wat moeizame gesprekken tussen de nummers door de soepelheid en intimiteit geen goed doen. De nieuw toegevoegde backing vocals die alle teksten van tablets zingen, werken ook niet sfeerverhogend.

Disney in Concert blijft een goed concept; het fantastische Metropole Orkest is in topvorm en de Disney songs lenen zich prima voor een concert. Toch is de overstap naar de Ziggo Dome misschien een te grote stap geweest. De intieme sfeer is weg en er is te weinig aandacht geschonken aan het creëren van een geheel. Volgend jaar gewoon weer in het Concertgebouw? Met vier solisten en zonder autocue?

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies