April en Dave beleven vlammende première in The Bodyguard

Geen goede shows zonder goede vervangers. En dat vervangers nodig zijn bleek maar weer toen Romy Monteiro kort geleden haar arm brak. Gelukkig voor de bezoekers van The Bodyguard betekent dat niet dat de voorstellingen niet doorgaan; April Darby is namelijk de vaste vervanger van Monteiro en zingt de sterren van de hemel. De rol van The Bodyguard wordt verdeeld tussen GTST-acteurs Mark van Eeuwen en Dave Mantel. Mark van Eeuwen speelde tijdens de landelijke première de titelrol; tijd dus voor een eigen première voor April en Dave!

De show begint zoals een concert van Beyoncé in de Ziggo Dome ook had kunnen beginnen: April Darby in de rol van Rachel Marron komt zingend uit het plafond gezakt en is omringd door dansers en een flitsend decor. Je waant je als bezoeker in een popconcert. Meteen is één ding duidelijk: vocaal is er niks op de prestaties van Darby aan te merken. Ondanks dat het verhaal – waar de Whitney Houston songs als een kapstok aan opgehangen zijn – niet heel veel om het lijf heeft vermaak je je prima bij The Bodyguard. Darby knalt namelijk moeiteloos de ene naar de andere Whitney hit er uit. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk  ‘I Will Always Love You’. En ondanks het niet indrukwekkende script weet Darby met haar zelfverzekerde, maar kwetsbare vertolking van Rachel Marron ook met haar spel indruk te maken. Dave Mantel als The Bodyguard is stoer maar vooral sympathiek en woest aantrekkelijk. Dat Rachel Marron al snel gecharmeerd is van haar bodyguard is zeer begrijpelijk. Mantel zingt niet in deze musical en moet dus alles hebben van zijn spel. De chemie met Darby en de jonge Fletcher (de zoon van Rachel Marron speelt) zijn aandoenlijk en weten bij het publiek indruk achter te laten.

Musical Reports schreef eerder over The Bodyguard:

“Een flitsend décor, een strak dansend ensemble …. maken The Bodyguard tot een meer dan uitstekende middag of avond vermaak. Haast je dus naar Utrecht, want The Bodyguard is dit seizoen een absolute must see.”

The Bodyguard kent een ijzersterke cast. Ondanks dat we hopen dat Romy Monteiro snel weer te zien is in deze musical is het absoluut geen straf om April Darby te mogen aanschouwen. Ze staat zelfverzekerd op het podium, levert een geloofwaardige acteerprestatie en geeft een performance van een popartiest wanneer dit nodig is. Dave Mantel als bodyguard is overtuigend, sympathiek en stoer. De chemie met Darby is absoluut aanwezig en het publiek is dan ook totaal niet verbaasd dat de twee personages bij elkaar in bed belanden. We blijven graag bij onze eerder conclusie: “Haast je dus naar Utrecht, want The Bodyguard is dit seizoen een absolute must see.”

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies