Soldaat van Oranje al vijf jaar onverslaanbaar

Musical Reports publiceerde de afgelopen vijf jaar meer dan vijftig publicaties over Soldaat van Oranje, bezocht naast de wereldpremière nog vele persmomenten en speciale voorstellingen en we zijn nog lang niet klaar met Soldaat van Oranje. Meer dan vijf jaar uitverkocht is dan ook een ongekende prestatie die terecht groots gevierd is. Zo bezochten meer dan 70 (oud) castleden het vijf jarig jubileum van de succesvolste musical uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

De feestelijke dag begon met het onthullen van het V-monument naast de TheaterHangaar. Het V-monument werd aangeboden aan de Gemeente Katwijk door producent Fred Boot, namens de productie van Soldaat van Oranje. De transparante drie dimensionale V biedt ruimte voor historische voorwerpen uit WOII. Het Nederlands publiek wordt opgeroepen om een persoonlijk voorwerp dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog achter te laten bij de TheaterHangaar. Het streven is om de geselecteerde voorwerpen en de verhalen op 5 mei 2016 in de V te plaatsen en te vereeuwigen.

Voor aanvang van de voorstelling gingen zeventig huidige en oude castleden met elkaar op de foto voor één van de meest bijzondere decorstukken uit Soldaat van Oranje: de Dakota. Het bonte gezelschap van Eriks, Willemina’s, Charlottes en Antons genoot duidelijk van het weerzien.

s’Avonds was het aan de huidige cast om het jubileumpubliek te ontroeren met de het onroerende verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden. Deze avond was het aan Dorian Bindels en Merel Baldé als Erik en Charlotte om het ondanks bekende oorlogsverhaal te vertellen. Bijgestaan door o.a. Olga Zuiderhoek als koningin Willemina en Thomas Cammaert als Anton schittert ook de tiende cast. Al snel is duidelijk dat ook na de vele castwissels de voorstelling nog steeds onverslaanbaar is.

Soldaat van Oranje is nog lang niet uitgestreden. Zijn alle records ondertussen gesneuveld? Nee. Nog één record staat overeind, namelijk de meeste bezoekers voor een Nederlandse theaterproductie. De Nederlandse productie van The Phantom of the Opera speelde dan wel minder voorstellingen dan Soldaat van Oranje, maar door de grotere zaal is het Spook nog steeds recordhouder van het hoogste bezoekersaantal. Echter lijkt het een kwestie van tijd voordat ook daar een einde aan komt. Nog steeds weet de voorstelling zeven keer per week uit te verkopen. Officieel is de voorstelling nog in de verkoop tot april 2016, maar duidelijk is dat een verlening binnen alle verwachtingen valt. Op naar de 6 jaar?

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies