Cast van Vlaamse musical ‘Muerto’ is compleet

Het werd al eerder aangekondigd: van 11 tot en met 27 maart loopt de versie 2.0 van de beklijvende musical “Muerto” in het sfeervolle stadstheater Theater Elckerlyc te Antwerpen. Deze musical is een klacht tegen het wereldwijde misbruik van kinderen en jongeren in oorlogsconflicten. Regisseur James Cooke stond dan ook voor een moeilijke beslissing bij zijn zoektocht naar de ideale cast. Sinds deze week is het officieel: Eline De Munck, Bert Verbeke, Anne Mie Gils, Jan Schepens, Marleen van der Loo en Lander Depoortere spelen de hoofdrollen in deze musical.

Producenten Judas TheaterProducties en Uitgezonderd. Theater! bereiden ondertussen alles voor om deze nieuwe versie nog indrukwekkender te maken. Auteur Tijl Dauwe en componist Sam Verhoeven herschreven zelfs enkele fragmenten uit de musical.

Regisseur James Cooke van Uitgezonderd. Theater! getuigt over de samenwerking met Judas TheaterProducties: “Een musical opvoeren als aanklacht tegen wereldwijd misbruik van kindsoldaten, dat is niet alledaags. Ik had het gevoel dat ons verhaal nog niet was uitverteld. Het was een plezier om samen met de scenarist en componist te werken aan de nieuwe versie van MUERTO.

We volgen de strijd van een moeder tegen het grote, dreigende FARC. Een meeslepende, dynamische musical over straatratten in Bogotà, over moedige kindsoldaten in de jungle, over leven en overleven, over machtswellusteling en rebellenleider Raul in de onherbergzame wouden van Colombia, over de rijke Cataldo die van vreemde praktijken wordt verdacht en over Maria en haar kinderen. Een musical over de schrijnende situatie in Colombia.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies