Priscilla, Queen of the Carré stage

Slechts voor twee weken hebben Van Lambaart Entertainment en RTL live entertainment de UK tour van Priscilla, Queen of the Desert naar Nederland gehaald. Dat werd gevierd met een grootse première en een dikke staande ovatie.

De musical Priscilla, Queen of the Desert is gebaseerd op de gelijknamige cult film en was eerder al te zien in Australië, op West End en op Broadway. Het verhaal van Priscilla, Queen of the Desert volgt twee dragqueens en een transseksueel die in een camper (Priscilla Queen of the desert) de woestenij van Australië doorkruisen. Onderweg worden ze geconfronteerd met de harde realiteit, die soms lijnrecht tegenover hun uitbundige persoonlijkheden staat. Een avontuur waarin Tick, Bernadette en Felicia, niet alleen elkaar, maar ook de wereld en zichzelf beter leren kennen.

Dit alles is gegoten in een uitbundige show waarin discohits als “I will Survive”, “Venus”, “Color my World” en “Hott stuff” het muzikale landschap bepalen. Het contrast tussen de harde realiteit en de drag wereld waarin het trio haar toevlucht zoekt, is groot en dat maakt deze voorstelling zo sterk. Het snelle schakelen tussen uitersten in combinatie met scherpe humor, goede hits en fantastische kostuums maken Priscilla, Queen of the Desert één van de beste Jukebox musicals ooit gemaakt.

Dat Jason Donovan in Amsterdam te zien is in de rol die hij ook reeds op West End speelde (Tick/Mitzi), is een klein cadeautje. Simon Green heeft de loodzware taak om de hakken van Tony Sheldon, die de rol van Bernadette speelde in Australië, op West End en op Broadway, te vullen. Hij weet een uitstekende Bernadette neer te zetten, maar komt helaas niet in de buurt van de grootmeester. Adam Bailey is sexy en op dreef als Felicia. Een personage dat een ongelofelijke “pain in the ass” is, maar Bailey zorgt ervoor dat je ook deze Queen in je hart sluit.

Wie Priscilla, Queen of the Desert zegt, zegt hysterie, veel kleur, heerlijke hits maar ook een fikse dosis liefde en zelfs een beetje ontroering. Priscilla is slechts twee weken “Queen of the Carré stage” dus wees er snel bij, dit mag je niet missen!

Klik op de foto’s om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies