Musicals in Concert: een trip down memory lane en blik op de toekomst

Musicals in Concert keert dit jaar wederom terug in het Ziggo Dome. Vorig jaar was het musicalconcert voor het eerst sinds 2006 – toen nog in Ahoy – weer te zien in ons kikkerlandje. Het concept is simpel: een hele rits musicalsartiesten zingen liedjes uit – je verwacht het niet – verschillende musicals. Bekende namen van vorig jaar zoals Simone Kleinsma, Freek Bartels en Willemijn Verkaik zijn wederom te bewonderen in het concert; er zijn dit jaar echter ook nieuwe namen waaronder Pia Douwes, Anouk Maas en B-Brave. Wat die laatste doet bij Musicals in Concert is ons ook niet helemaal duidelijk, maar goed, het is natuurlijk een prima marketingstunt om een jonger publiek te trekken.

Het concert bestaat uit verschillende blokken die op video worden ingeleid door Chantal Janzen. We gaan van New York naar Oostenrijk en van liedjes van het witte doek naar de feestnummers. Alles komt voorbij: van wat nu in de theaters draait tot wat nog moet komen én ook nog terug in de tijd naar de musicals die in Nederland te zien zijn geweest. En die trip down memory lane is puur genieten. Anouk Maas trekt haar Flashdance-pakje weer aan en zingt ‘What a Feeling’, Berget Lewis gooit me er weer een partij noten uit tijdens ‘And I Am Telling You’ uit Dreamgirls, Willemijn Verkaik zingt ‘Defying Gravity’ in 3 (!) talen en William Spaaij haalt zijn dance moves uit de kast voor Footloose. Hét hoogtepunt: Pia Douwes met ‘All that Jazz’ en Simone Kleinsma met ‘Roxie’ uit Chicago. Het is alweer 16 jaar geleden dat de twee samen in deze musical schitterden, maar dat zou je absoluut niet zeggen. Wij doen bij deze een oproep om Chicago weer terug te brengen met Simone en Pia, want wàt een klasse hebben deze twee dames. En als dat nog niet genoeg is, heeft Musicals in Concert dit jaar een lekker lang blok Elisabeth met als kers op de taart het lied ‘Mijn leven is van mij’, wederom fantastisch gezongen door La Douwes.

We blikken niet alleen terug tijdens Musicals in Concert, er wordt ook vooruit gekeken. Anouk Maas zal natuurlijk Belle spelen in Beauty and the Beast en laat met het lied ‘Thuis’ al even zien wat ze in huis heeft. Freek Bartels, de nieuwe Gaston, volgt samen met René van Kooten, die in de vorige versie deze rol op zich nam, met het nummer ‘Moi’. Een veelbelovende performance, het maakt ons nieuwsgierig naar de musical die vanaf december in het Circustheater te zien zal zijn. Ook The Lion King, A Chorus Line en Sweeney Todd worden gezongen, allen zullen volgend seizoen te zien zijn in Nederland. En daar hebben we na vanavond des te meer zin in, laat 2016 maar komen! Ook nieuwe musicals zoals Aladdin zijn te zien en horen tijdens deze Musicals in Concert. De musical zal binnenkort in Londen te zien zijn en het zal ons niet verbazen als deze show in de nabije toekomst ook naar Nederland komt. Wij zetten alvast ons geld in op de cast zoals we die vanavond hebben gezien tijdens het nummer ‘You Aint’t Never Had A Friend Like Me’: Stanley Burleson als geest en Freek Bartels als Aladdin.

Een flitsend décor, uitbundige dansers en musicalartiesten van formaat maken Musicals in Concert een leuke avond uit. Genieten van de klassiekers zoals Chicago en Elisabeth en dromen over nieuwe producties als Sweeney Todd en Aladdin. Snel naar het Ziggo Dome dus, want het musicalconcert is alleen vandaag nog te zien.

Onze fotoreportage met meer foto’s bekijk je hier.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies