Harrie Babba: een avond vol grappen zoals het hoort

Op maandag 16 november vond in de Goudse Schouwburg de première plaats van de allernieuwste komedie van Jon van Eerd. Dit jaar kruipt hij wederom in de rol van Harrie Vermeulen, maar dit keer is hij geen mens. Nee, dit jaar steelt Van Eerd de show als dansende geest, die je niet mag laten schrikken.

Harrie Babba moet gehoorzamen aan de persoon die hem uit zijn fles bevrijd. De dochter van de Sultan, Sultana (Cindy Bell) is de gelukkige en mag alles wensen wat ze maar wil. Maar een grappig verhaal zou een grappig verhaal niet zijn als er geen jaloerse badguy (Joey Schalker) is die de fles wil stelen. Geef Van Eerd een tegenstrijdige tegenspeler (de Sultan door Arie Cupé) waar de meest hilarische ruzies uitkomen en laat hem lekker losgaan op de zondebok (Irene Kuiper). Toch doet Kuiper niet onder voor de humor van Jon, want ook zij beschikt over een perfecte timing en gepaste blikken.

Oké, het verhaal is lekker simpel. Na de eerste scène weet je al hoe het gaat aflopen. Maar toch wil je de hele voorstelling blijven kijken. Hoe krijgen ze dit dan voor elkaar? Heel simpel! Met leuke geluidseffecten, goede special effects en een stralende cast blijft het publiek ruim twee uur geboeid. Er zit een goede afwisseling in van castleden, waardoor bijna iedereen zijn talent kan laten zien. Arian Foppen is regelmatig op het toneel, maar zijn aandeel in het stuk is niet heel groot. Met zijn bijna-naakte opkomst heeft hij iedere keer de lachers weer aan zijn kont hangen. In de korte tijd die hij te zien is, merken we dat hij zeker gevoel voor humor heeft, maar hij kan er maar weinig van laten zien.

In het decor zitten niet alleen special effects verborgen het is bovendien schitterend om te zien. Het witte sprookjespaleis, niet ver van India vandaan, is een lust voor het oog en laat je in de eerste scène direct dromen van verre oorden. Ook het lichtplan en de uitbundige kostuums zien er prachtig verzorgd uit.

Lachen, niet nadenken en een top cast. Drie elementen die ervoor zorgen dat deze voorstelling, ook bij jou in de buurt, zeker een succes gaat worden.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies