De Klokkenluider van de Notre Dame: een wervelende voorstelling door jonge talenten

Op deze vrijdagavond zitten we in het Zonnehuis in Amsterdam Noord, een klein, maar knus theater, waar vanavond de Klokkenluider van de Notre Dame in première gaat. Producent OpusOne presenteert al meer dan 25 jaar familiemusicals, waaronder Belle en het Beest en Jungle Book. De Klokkenluider van de Notre Dame kennen we allemaal van de bekende Disneyfilm: hoog boven de stad Parijs, in de klokkentoren van de Notre Dame, woont de gebochelde Quasimodo. Een jongen die te lelijk zou zijn om zich onder de mensen te bevinden. Zijn meester Frollo houdt hem dan ook binnen in de kerk, waar niemand hem kan zien. Een toevallige ontmoeting met de beeldschone Esmeralda zet Quasimodo’s wereld op zijn kop.

Met uitzondering van Fred Butter, die Frollo speelt, zijn de spelers allemaal studenten van de dansacademie Lucia Marthas. Rowan Smit duikt in de rol van Quasimodo en dat doet hij zeer verdienstelijk. We zien een verlegen ‘Quasi’, een voorovergebogen lopende jongen die gelooft dat hij het niet waard is om naar buiten te mogen. De ervaren musicalacteur Fred Butter is een mooie tegenhanger als de strenge Frollo, de meester van Quasimodo die hem wil beschermen.

Het verhaal van deze Klokkenluider van de Notre Dame is anders dan zoals we die kennen uit de film. Neem bijvoorbeeld het einde (maar dit zullen we niet verklappen) en ook zijn er nieuwe karakters toegevoegd. Phoebus, die we nog wel kennen uit de film (jeweetwel, die man die uiteindelijk met Esmeralda een koppel vormt), is uitgehuwelijkt aan Fleur. En laat zij nu een ontzettend verwend nest zijn, die alles krijgt wat haar hartje begeert. Complimenten voor Odette Koster, die een heerlijke Fleur neerzet: lekker verwend en arrogant. Deze dame pakt het publiek in en zorgt voor de komische noot in de voorstelling.

Met de studenten van de Lucia Marthas academie die de rollen vertolken in de Klokkenluider van de Notre Dame is dans natuurlijk een belangrijk element in de show. Een prachtige choreografie van Chiara Re en uitstekend uitgevoerd door de studenten. Met name de duo-dans tussen Esmeralda en Quasimodo, waarin zij hem leert dat hij mooi is zoals hij is, kan zo in een moderne dansvoorstelling.

Hier en daar zien we nog wat stroef acteerspel en horen we wat minder zuivere noten bij de jonge spelers. Goed, het niveau van een Beauty and the Beast van Stage Entertainment zal deze Klokkenluider niet halen, maar dat hoeft ook niet. De cast van slechts 12 man weet met hun tomeloze energie en inzet de voorstelling naar een hoger niveau te tillen. Voor een ticket voor 15 euro (voor menig amateurproductie betaal je hetzelfde of meer) heb je een prima middag of avond vermaak waar je je kinderen mee naar toe kan nemen en als volwassenen ook nog een leuke avond hebt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies