Castalbum ‘Het meisje met het rode haar’ vanaf nu te koop

Eind november ontvingen de castleden van de musical Het meisje met het rode haar, waaronder Roos van Erkel, Joke de Kruijf en Jim Bakkum, de eerste cd-exemplaren met daarop de muziek uit de voorstelling. Castalbums van Nederlandse musicals worden steeds minder vaak uitgebracht; fijn dus dat de producent heeft besloten om een cd uit te brengen. Musical Reports was erg benieuwd naar het resultaat en zette de cd op voor een korte cd-recensie.

Er is gekozen om de muziek op te nemen in een studio en niet om de muziek live op te nemen in het theater. Het risico hiervan is dat soms de emotie of ‘ziel’ van een voorstelling verloren gaat. Dit blijkt hier echter niet het probleem te zijn; de muziek blijkt beter tot zijn recht te komen op de cd dan in het theater. Vooral Roos van Erkel als Hannie Schaft weet ontroerend en mooi verhalend haar nummers te vertolken. Echter blijft het nog een raadsel wat de meerwaarde is van de catchy blikkerige beat ondersteund door ritmisch geklap is in o.a. het pauzenummer ‘Als we vrij zijn’. Het blijft toch een beetje aanvoelen als een poging om er een ‘moderne’ toon aan te slaan. Desondanks bevat de cd wel het beste van de voorstelling maar opvallend en uitmuntend is het niet. De muziek is een goede middenmoter als het gaat om nieuwe musicalmuziek. Maar daar red je het niet mee als andere musicals met een oorlogsthema (zoals Soldaat van Oranje, 14-18 de musical en De Tweeling) o.a. op dit terrein beter scoren.

De cd van Het meisje met het rode haar is vanaf nu in het theater te koop bij alle voorstellingen en te bestellen via de webshop van de producent.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies