Judas TheaterProducties komt met nieuwe musical over schilder Rubens

Productiehuis Judas TheaterProducties heeft een nieuwe musicalcreatie in petto voor theaterminnend Vlaanderen. De makers van o.m. “Pauline & Paulette-een muzikale praline”, “Josephine B.” en onlangs nog “Lelies” brengen in februari de musical “De Muze Van Rubens – Helene Fourment, De Musical”. Niemand minder dan Vlaanderen’s leading lady uit de musicalwereld, Anne Mie Gils vertolkt het personage Helene Fourment, gebaseerd op de tweede echtgenote van Peter Paul Rubens.

Regisseur Martin Michel, auteur Allard Blom en componist Sam Verhoeven sloegen alweer de handen in elkaar om een boeiend, inspirerend en onvergetelijk muziektheaterstuk te brengen. De première zal plaatsvinden op 14 februari in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater. De cast en het creatief team worden op 18 januari 2016 voorgesteld aan de pers in het Groot Atelier van het Rubenshuis te Antwerpen.

Ze zit alleen in een kamer… Ze snoept… En ze kijkt. Naar zichzelf. Naar hoe hij haar ooit heeft geschilderd. Haar eerst echtgenoot en haar grote liefde: Peter Paul Rubens. Een schilderij dat enkel en alleen voor haar ogen bedoeld is omdat de buitenwereld het nooit zou begrijpen. De buitenwereld zou er enkel naar kijken en zich dan meteen een mening vormen. Maar niemand zou verder kijken. Niemand zou het schilderij echt zien. Niemand zou het verhaal achter het schilderij zien en de liefde ervaren. Ze zit geheel alleen in een kamer: Helene Fourment. Ze snoept. Ze vertelt. En ze kijkt. En wij luisteren. En kijken met haar mee. Naar haar leven. Naar haar liefde. Allemaal gevangen door die wereldberoemde kunstenaar op wereldberoemde doeken.

Acteur Brent Pannier speelt ook mee in deze musical die gebracht wordt met een live orkest in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater van 11 februari tot en met 6 maart 2016.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies