De Gelaarsde Poes: swingende gehaktballen op Michael Jackson muziek

Misschien ging het wat onopgemerkt maar Nederland heeft er sinds een paar jaar een serieuze musicalproducent bij: het Ro Theater. Zij produceren elk jaar rondom de kerst een nieuwe musical die altijd weer hogen ogen gooit bij de Musical Awards. En ook de nieuwe Ro Theater musical De Gelaarsde Poes zal naar verwachting weer veel nominaties in de wacht slepen.

Het ‘Ro Theater concept’ is duidelijk: bestaande verhalen of sprookjes vormen de basis voor een hysterische voorstelling met bestaande (pop)nummers en nieuwe liedteksten. Vaste ingrediënten zijn dan ook dat de acteurs verschillende rollen vertolken en men niet vies is van het casten van mannen voor vrouwenrollen. Dit jaar is het sprookje van  De Gelaarsde Kat over de Markies van Carabas gekozen als basis voor de avondvullende voorstelling.

Alex Klaasen speelt niet alleen mee, maar schrijft ook de liedteksten voor de bestaande nummers. Dit keer is er gekozen voor uitsluitend nummers van Michael Jackson. Nummers als Thriller (nu een nummer van een hongerige reus met dansende gehaktballen) en Man In The Mirror (tijdens een reflectiemoment van de Gelaarsde Poes) blijken prima te passen in het sprookje. Veel voegen deze songs niet toe aan het vertellen van het verhaal, maar het zijn stuk voor stuk hoogtepunten uit de voorstelling.

Veel bekende Ro Theater acteurs passeren ook nu weer de revue. Zo vertolkt Alex Klaasen weer verschillende rollen, zoals die van reus en de kittige Thaise poes ‘Mi Tong’, is Dick van Toorn te zien als de koning en de moeder van de reus, en is Arjan Ederveen o.a. te zien als geheim agent James Blond en de molenaarsvrouw. Deze vaste waarden zorgen weer voor een hoop hilariteit en weten als geen ander hoe het publiek te vermaken.

Bart Rijnink (die de rol deelt met de geblesseerde Maarten Heijmans) weet indruk te maken als De Gelaarsde Poes. Zijn timing, sluwheid van zijn personage en zangkwaliteiten komen prima samen in de rol van de poes. Naast hem stralen ook Tom van Kalmthout die de aandoenlijke molenaarszoon neerzet en Keja Klaasje Kwestro steelt regelmatig de show als prinses Wendy.

Terugkerend probleem bij deze voorstelling van het Ro Theater is en blijft toch wel de duur van de voorstelling. Voor een familievoorstelling is een theaterbezoek van 3 uur inclusief pauze wel een lange zit. Wie een beetje kritisch kijkt ziet dat er toch genoeg momenten aan te wijzen die geschrapt kunnen worden. Verder blijkt alles te kloppen bij De Gelaarsde Poes. Het decor en de kostuums zijn weer van hoog niveau en zorgen er zeker voor dat de acteurs alles uit hun rol weten te halen. De cast kent geen zwakke schakels en iedereen lijkt prima op zijn plek. Daarnaast zijn de Michael Jackson nummers op hilarische wijze voorzien van nieuwe teksten. Het Ro Theater heeft opnieuw een succesvolle familievoorstelling neergezet en het zal ons niks verbazen als ze volgend jaar ook hoge ogen gooien bij de Musical Award’s.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies