Loes & Marlie: zingend de Haarlemse Schouwburg uit

In een volledig uitverkochte stadsschouwburg vond de derde editie plaats van de Haarlemse kersttraditie: de opvoering van de ultieme kerstproductie Scrooge, naar A Christmas Carol van Dickens. Na Erik van Muiswinkel (2011) en Peter de Jong (2013) is het dit jaar de beurt aan Brigitte Kaandorp om ervoor te zorgen dat iedereen de zaal met een lach verlaat.

Het verhaal is heel herkenbaar, simpel, maar zeker van deze tijd. Loes (Raymonde de Kuyper) is een rijke zakenvrouw die dolgelukkig is. Althans, dat denkt ze. Want zonder man, kinderen, vriendinnen én met een behoorlijk egoïstische persoonlijkheid is de Kerst heel saai en lig je vroeg in bed. Maar ineens verschijnt daar overleden zakenpartner en beste vriendin Marlie (Brigitte Kaandorp) als geest. Samen doorlopen ze de vroegere, huidige en toekomstige Kerstdagen van Loes. Op hilarische wijze wordt Loes geconfronteerd met haar eigen persoonlijkheid en eerder gemaakte fouten.

In de voorstelling is zeker ruimte voor het ensemble om te laten zien waarvoor ze gekomen zijn. De vijf studenten van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie stelen de show wat betreft de muziek. Heerlijke parodieën op kerstliedjes krijg je voorgeschoteld die ook nog eens goed gezongen worden. Maar door Kaandorp en De Kuyper krijg je een lach op je gezicht die er de hele voorstelling niet meer vanaf gaat. Het grappigst: dat ze beide zo’n lekkere zeurstem hebben waardoor bijna alles wat er gezegd wordt grappig is. Wie vorig jaar niet heeft kunnen genieten van de grappige zangpartijen van de Kuyper ( in Moeder ik wil bij de revue) krijgt in deze show een dikke revanche.

Naast deze twee grote namen staat ook Kaltoum Boufangacha te shinen. Als schoonmaakster van Loes vertelt ze al snel dat ze het niet breed heeft en dat haar zoontje problemen heeft. Zodra ze de kans krijgt om te groeien in de rol, pakt ze deze met twee handen aan. Waar het in deze voorstelling niet aan ontbreekt is een dosis plezier en humor. Je ziet hoe iedereen geniet om op het podium te staan. Zelfs de band, bestaande uit drie(!) muzikanten, kan je betrappen op een lach.

Wat het allerleukste is aan deze voorstelling? Dat je aan het eind met een bomvolle schouwburg een kerstliedje aan het meezingen bent! Alle voorstellingen zijn ondertussen uitverkocht, maar het is zeker de moeite waard om even te kijken of er al wat kaarten zijn teruggevallen!

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies