Op bezoek bij de Musical Award genomineerden

Sinds kort weten wie er kans maken op een Musical Award. Traditiegetrouw vindt er altijd, tussen de bekendmaking van de nominaties en de uitreiking, een nominatielunch plaats. Dit is het moment om de genomineerden te interviewen en te fotograferen. De prijsuitreiking vindt plaats op 6 januari 2016 in het Beatrix Theater in Utrecht en wordt om 20.25 uur live uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Het gala wordt wederom gepresenteerd door Frits Sissing.

Musical Reports sprak kort met Maarten Voogel van Opus One. Opus One maakt namelijk met Kiss of the Spider Women kans op vijf Musical Awards en is daarmee een van de grote kanshebbers.

De eerste productie in jullie eigen theater Het Zonnehuis en meteen al veel nominaties binnengehaald. Hoe voelt dat?

“Het voelt echt als een erkenning. Zeker omdat het zulke mooie nominaties zijn, zoals voor de hoofdrollen (Alex Klaasen en René van Kooten maken beiden kans op de award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical -red.) en ook maken we kans op de award voor beste (kleine –red.) musical.”

Heeft dat jullie doen besluiten om eind volgend jaar terug te komen met Kiss of the Spider Women?

“Daarin volg je natuurlijk je eigen gevoel. Ten eerste waren daar de reacties van het publiek, en ook tijdens de Uitmarkt kregen we regelmatig de vraag of deze musical nog terugkomt. En natuurlijk kijk je dan naar praktische zaken. Wanneer kan iedereen? Want we willen wel graag dezelfde ploeg mensen weer hierbij betrekken.”

En op tournee met Kiss of the Spider Women was geen optie?

“Nee, op tournee gaan met voorstellingen is wat ons (Opus One –red.) betreft een aflopende zaak. We moeten dan in een klein vrachtwagentje alles kunnen vervoeren en dat is te beperkend. Daarnaast is het ook moeilijk om zo’n voorstelling als deze geprogrammeerd te krijgen in de theaters. En wij kregen de mogelijkheid om een eigen theater te beginnen in Het Zonnehuis (in Amsterdam-Noord –red). We zaten hier al met ons kantoor en er deed zich een mogelijkheid voor, om hier ook voorstellingen te programmeren.”

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies