Koning Arthur slaagt in zijn opdracht

Ridders, prinsessen, heksen, draken en tovenaars: met deze ingrediënten zijn al vele succesvolle sprookjes geschreven. Het verhaal van Koning Arthur is er één van: hij trok immers het welbekende zwaard uit de steen en werd daarmee de langverwachte nieuwe koning van een land hier ver vandaan. Theater Terra brengt dit sprookje tot en met mei tot leven voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het vaste Theater Terra-gezichten van Babbe Groenhagen en Dennis Willekens worden in deze voorstelling vergezeld door nieuwkomers Job Bovelander, Jason de Ridder en musicaldebutante Maud Schoonen. Met slechts vijf personen zetten zij een vlotte, grappige en soms spannende familiemusical neer. Theater Terra weet altijd weer te overtuigen dat “less is more” vaak opgaat en dat de fantasie van kinderen (en volwassenen) de rest van het werk prima aankan.

Groenhagen, die dus al veel ervaring heeft bij Theater Terra, verpopt zich dit keer tot o.a. de gemene heks die haar vader van de troon wil stoten, en niet schroomt daarbij zwarte magie te gebruiken. Als altijd weet zij een boeiende en geloofwaardige prestatie neer te zetten. Schoonen heeft, jong en wellicht onervaren als ze is, al direct de smaak te pakken en past prima binnen het gezelschap. Wanneer zij haar versiertrucs moet laten zien, heeft zij de lachers op haar hand. De Ridder speelt -hoe toepasselijk- de rol van Arthur, die voor de neus van zijn broer (Willekens) per ongeluk het zwaard uit de steen trekt en dus tot koning wordt gekroond. Hij heeft de perfecte uitstraling voor de jonge, klungelige, onzekere tot koning benoemde Arthur. Zijn acteerwerk is prima, ook de Ridder weet de zaal meerdere keren aan het lachen te maken met een goede komische timing; dit vereffent de rekening van zijn niet altijd zuivere zang. Bovelander en Willekens weten in de vele rolletjes die zij spelen een prima aanvulling te realiseren op de hoofdlijn van het verhaal.

De hele voorstelling speelt zich af in een zwart-wit decor waar de vlaggen van het koninkrijk zo af en toe omgedraaid worden, waar in enkele scènes een grote ring naar beneden komt (die aan het eind verandert in de bekende ronde tafel) en waar in meerdere scènes met behulp van schimmenspel bijvoorbeeld drijfzand en een grote draakachtige tot leven komen. Het licht en geluid doen in deze voorstelling veel: zowel spannende scènes als de grappen ontstaan niet zelden door de samenkomst van licht, geluid en het werk van de acteurs.

Al met al is Koning Arthur dus weer een geslaagde familievoorstelling van Theater Terra! De voorstelling is tot en met mei te zien in diverse theaters in Nederland.

Klik op een foto om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies