Voetbalvrouwen weten niet te scoren

50 tinten de parodie speelde met veel succes twee seizoenen voor volle zalen. Dit seizoen brengen de makers van 50 tinten de parodie, een parodie musical met in het middelpunt de voetbalvrouw. Hoge verwachtingen dus voor de opvolger van 50 tinten de parodie: Pumps en Penalties.

En om, net als de voorstelling, zelf alle clichés maar direct van stal te halen: gescoord wordt er amper. In de eerste helft wordt er niet gescoord door team Pumps en Penalties. Maar zoals er gezegd wordt: na de rust kan er nog van alles gebeuren. Helaas blijven ook dan de nodige doelpunten uit.

Pumps en Penalties opent met een exposé door Han Oldigs, die naast de trainer van Ajax twee, ook de voetbalvrouwen-makelaar speelt. In het exposé worden alle personages voorgesteld. Aansluitend volgt, net zoals bij elke voetbalwedstrijd, het volkslied. Het lied dat hier wordt ingezet is leuk en zet een goede toon. Zonde is het, als vervolgens het hele exposé nog eens dunnetjes wordt overgedaan in scènes.

De voorstelling voelt vooral als een samenraapsel van alles wat de makers hebben kunnen bedenken over voetbal en voetbalvrouwen. Werkelijk alles komt voorbij, of het nu grappig is of niet. Slechts een klein deel van de grappen landt echt. Als bijvoorbeeld in de tweede helft Han Oldigs een persiflage doet van een Chinese match-fixer is dit pijnlijk, niet grappig en ronduit beledigend.

Niet alleen alle clichés uit de voetbalwereld komen voorbij, maar ook het verhaal volgt één van de grootste musical clichés: Ware liefde overwint alles. Dit wordt ondersteund door een tweetal middelmatige liefdessongs. Ongetwijfeld bedoeld om het genre musical op de hak te nemen, maar niet over de top genoeg om dat ook daadwerkelijk te doen.

Waar 50 tinten de parodie een slimme voorstelling was, waar de lachsalvo’s door het theater schalden, is Pumps en Penalties een flauwe hap. De voorstelling kent weinig rake grappen, heeft amper pit en is muzikaal niet spannend. Zonde van de zeer getalenteerde cast die op het toneel staat met onder andere Birgit Schuurman, Eva Poppink, Maaike Martens en Jolanda van den Berg. Zij doen er alles aan om het onderste uit de kan te halen, maar er zit helaas niet meer in.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies