André Kuipers maakt samen met Claudia de Breij kindervoorstelling

De repetities van het muzikale ruimte-avontuur André het astronautje zijn gestart. De voorstelling is gebaseerd op het boek dat André Kuipers schreef tijdens zijn tweede ruimtevlucht. Claudia de Breij schreef de liedjes. De voorstelling wordt gespeeld door Roos van Erkel, Daan van Rijssel en twee kinderen. André Kuipers werkt actief mee aan de totstandkoming van de voorstelling. André het astronautje is vanaf 5 maart in de theaters te zien en gaat op 28 maart in première in Theater de Veste in Delft.

De voorstelling wordt gemaakt voor alle ruimtereizigers vanaf 3 jaar. “Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een bijzondere ruimtereis om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers.

Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar de ruimte en daarom bedacht André voor zijn eigen kinderen het ruimte-avontuur André het astronautje dat hij via de beeldverbinding uit het ruimtestation aan hen vertelde. Bij terugkomst besloot hij hiervan een kinderboek maken. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte is geschreven. Inmiddels is er ook een tweede deel. De voorstelling André het astronautje is een theaterbewerking van die twee boeken. Regisseur Jasper Verheugd, bekend van Pluk van de Petteflet en Pippi Langkous de musical, maakt er een spannend ruimte-avontuur voor kinderen van.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies