Hotel de Grote L, met de L van Lach

Op 14 februari ging in theater De Meerse, Hotel de Grote L in première. In 2015 werd het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper bekroond met de zilveren griffel. Vanaf nu kan het Nederlandse publiek niet alleen lezen maar ook zien en horen hoe het er aan toe gaat in Hotel de Grote L.

Na het overlijden van zijn moeder, is de vader van Kos zijn beste vriend. Terwijl hij een doorslaggevend doelpunt maakt, krijgt zijn vader een hartaanval. Samen met zijn zussen wil hij zelf het hotel staande zien te houden. Maar dat wordt hem steeds moeilijker gemaakt door diezelfde knettergekke zussen en oplopende schulden. En dan is hij ook nog eens smoorverliefd op Isabel…

De gehele cast speelde minimaal twee rollen en dat moet ook wel, als er ongeveer drie keer zo veel rollen als castleden zijn. Dit is echter niet storend vanwege het feit dat hoe klein de rol ook is, deze door iedereen met overtuiging gespeeld wordt. Vooral Theun Plantinga laat zien dat het hem geen enkele moeite kost om van de ene in de andere rol te duiken: van kok, naar deurwaarder en naar vader en het liefst zo snel mogelijk achter elkaar. Ook de andere castleden laten zien dat zij dit goed in de vingers hebben.

De nummers in de musical zijn verrassend. Een goed voorbeeld hiervan is het nummer: “het is simpel als een tosti”, een goed gezongen nummer door Mylene Waalewijn die het jongere zusje Pel speelt. De combinatie van de muziek en de liedteksten, respectievelijk door Jeroen Sleyfer en Sjoerd Kuyper, zijn onvoorspelbaar maar toch raak. Enkele nummers, die gezongen werden door de gehele cast, waren moeilijk te verstaan. Dit geldt echter alleen voor de groepsnummers en naarmate de voorstelling vorderde werd de verstaanbaarheid vele malen beter. Daarentegen waren de solonummers, onder andere door Alexander Brouwer (Kos), Robin van den Heuvel (oudere zus Briek) en Michelle Smit (Isabel), zeer goed te verstaan en loepzuiver.

Ten slotte is deze musical vooral erg grappig voor kinderen, vanaf een jaar of 9, en hun ouders. Een combinatie tussen Pippi Langkous en Fawlty Towers is inderdaad een goede vergelijking als het gaat om de, soms bizarre, komische scènes. Mede door de bewerking van Dick van den Heuvel en de regie van Floor Maas is Hotel de Grote L vermakelijk voor het hele gezin. De musical is nog tot en met 27 mei 2016 in verschillende theaters in het land te zien.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies