The Lion King vanaf eind oktober terug in Scheveningen

De musical The Lion King is vanaf 21 oktober weer te zien in het Circustheater in Scheveningen. De voorstelling gaat op 30 oktober in première en hiermee zal het 25-jarig bestaan van het Circustheater als musicaltheater feestelijk worden gevierd. Audities vinden op dit moment plaats

“Met trots presenteren wij de wereldberoemde musical in het prachtige theater in Scheveningen. Niet voor niets hebben we voor het Stedelijk Museum in Amsterdam gekozen om deze spannende mededeling te doen. Disney’s The Lion King is een voorstelling die het soort kunst naar het toneel brengt dat in staat is een breed publiek te ontroeren. Regisseur Julie Taymor heeft een prachtige vertaling van artistieke grootsheid op het toneel gebracht die zich inmiddels al wereldwijd heeft bewezen. Ik kijk ernaar uit om de show in het AFAS Circustheater te zien staan waarvan we dit jaar ook het 25-jarig bestaan als musicaltheater vieren.” aldus Albert Verlinde van Stage Entertainment.

De musical ging in 1997 op Broadway in première en kwam in 2004 naar Nederland. Op 4 april was de officiële première in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Wereldwijd brachten ruim 30 miljoen mensen een bezoek aan de musical, waarvan 1,6 miljoen in Nederland. The Lion King stond in Nederland bijna 2,5 jaar en de show werd ruim 900 keer opgevoerd.

Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgde samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten voor The Lion King, waaronder de hits Can you feel the love tonight, Hakuna Matata en Circle of Life. Vertaalster Martine Bijl tekende voor de vertaling van de dialogen en liedteksten.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies