Koninklijk Theater Carré brengt elk jaar een Broadway show naar Amsterdam

Koninklijk Theater Carré maakte gisteren  bekend dat het in de toekomst ieder jaar een Broadwayproductie naar Nederland brengt, onder de noemer ‘Broadway aan de Amstel’. Ter ere daarvan plaatste directeur Madeleine van der Zwaan vandaag in aanwezigheid van burgemeester Eberhard van der Laan, het straatnaambord ‘Broadway’ voor het theater. Carré begint de nieuwe traditie dit jaar met de musical PIPPIN (Europese première 10 maart). De producties zijn steeds te zien in de originele vorm, met Amerikaanse cast en in het Engels. Welke voorstelling de opvolger van PIPPIN wordt, hoopt het theater nog voor de zomer bekend te maken.

Algemeen directeur Madeleine van der Zwaan: “Carré staat bekend om haar brede programmering. We streven ernaar artiesten en voorstellingen naar de Amstel te halen die het beste van het genre vertegenwoordigen. Daarom hebben wij besloten de komende jaren de meest toonaangevende producties van Broadway in Carré presenteren, zoals nu PIPPIN. Voor de beste musicals hoef je niet meer naar New York toe, want Broadway ligt nu aan de Amstel. Een nieuwe traditie!”

Burgemeester van Amsterdam Eberhard Van der Laan: “Nederlanders hebben ooit Nieuw Amsterdam, het latere New York gesticht. Fantastisch dat we nu een bruisend stukje van die stad terughalen naar Amsterdam.”

© Boy Hazes

© Boy Hazes

 

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies