Pippin: Glory’s in the air!

Waarom niet een Broadway musical naar Nederland verschepen, de cast invliegen en de productie zoals deze exact op Broadway te zien was, vijf weken in Carré neerzetten? Veel musicalliefhebbers hadden hier nooit van durven dromen, maar Carré doet het gewoon. En hoé! Een nieuwe traditie is geboren en de aftrap van dit concept begon prachtig met de komst van Pippin.

Het verhaal van Pippin laat zich moeilijk beschrijven (of eigenlijk heel simpel): Pippin (Kyle Dean Massey) is de jonge prins die op zoek is naar zijn missie in het leven. Hij staat voor een keuze: óf de harde lijn van zijn vader (John Rubinstein) en koning voortzetten of het roer helemaal omgooien. Het verhaal is omlijst met geweldige acrobatiek, adembenemende stunts, theatermagie, de muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz en de onmiskenbare Bob Fosse choreografieën.

De cast is een geoliede machine en wie denkt dat je als musicalacteur moet kunnen zingen, dansen en acteren, heb je duidelijk nog niet de functie-eisen voor een Pippin castlid bekeken. Ongelofelijk om te zien waar elk ensemble lid toe in staat is: van circusacts tot het uitvoeren van magische trucs; deze groep blijkt alles te kunnen terwijl ze loepzuiver de Pippin songs ten gehore brengen. Zelfs de 70 jarige Adrienne Barbeau als oma van Pippin voert al zingend de meest indrukwekkende stunts uit op grote hoogte.

Naast dat je je ogen uitkijkt, geniet van een geweldige cast en prachtige trucs en stunts, weet de voorstelling de bezoeker ook regelmatig te raken. De zoektocht van Pippin naar zijn identiteit en rol, is niet alleen herkenbaar maar ook ontroerend. Een mooie rol voor de Leading Player (Gabrielle McClinton) om als een soort van spreekstalmeester en verteller, Pippin te begeleiden door het verhaal, soms terecht te wijzen, bij te sturen en de gevolgen van zijn keuzes in te laten zien.

Wie wil begrijpen waarom theaterrecensenten soms op een bijna zure toon claimen dat op Broadway alles zo veel beter is dan in Nederland, moet eens een kijkje gaan nemen bij Pippin. Het is ongelooflijk hoe strak de geweldige Bob Fosse choreografieën tot leven komen. De cast valt op geen enkel foutje te betrappen: het is loepzuiver, iedereen is compleet op elkaar ingespeeld, de cast kent geen enkele zwakke schakel en het plezier spat er vanaf. En dan nog de prachtige muziek van Stephen Schwartz met o.a. Pippin klassiekers als ‘Corner of the Sky’ en ‘Magic to Do’, zetten in de eerste minuten van de voorstelling al de toon: dit gaat een geweldige avond worden. Valt er dan helemaal niets op aan te merken? Nee eigenlijk niet…

Het is enorm bewonderenswaardig dat Carré het concept van ‘Broadway aan de Amstel’ heeft bedacht en op deze manier invulling geeft. Bij de redactie van Musical Reports fantaseren we al volop over de opvolger van Pippin (die over een jaar in Carré te zien zal zijn). Met Pippin maakt Carré een prima start van hopelijk een lange traditie. Laten we met alle musicalliefhebbers Pippin tot een groot succes maken en massaal kaartjes scoren. Geloof ons: daar krijg je absoluut geen spijt van.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies