Brigitte Nijman en Ellen Evers vertolken moederrollen in Ciske de Rat

Brigitte Nijman en Ellen Evers gaan de moederrollen spelen in Ciske de Rat. Ellen neemt de rol van Moeder Vrijmoeth op zich, Ciske’s moeder. Brigitte zal te zien zijn in de rol van Tante Jans, zijn stiefmoeder. “Wij zijn heel blij dat Brigitte Nijman en Ellen Evers deze markante vrouwen gaan spelen in deze volledig nieuwe versie van deze musical. Brigitte is met haar prachtige stem een gedroomde Tante Jans en ik ben er van overtuigd dat vakvrouw Ellen Evers met haar ervaring in vele prachtige rollen een indrukwekkende Moeder Vrijmoeth gaat neerzetten. Ik kijk ernaar uit om hen straks naast Danny de Munk op het toneel te zien staan!”, aldus Albert Verlinde.

Brigitte: “De rol van Tante Jans stond zeker op mijn verlanglijstje! Ciske de Rat is zo’n mooi, ontroerend en van oorsprong Nederlands verhaal, dat ik heel graag deel uit wilde maken van de cast. Tante Jans is een warme vrouw en ze heeft een bijzondere band met Ciske. Ik kijk er enorm naar uit om de rol te gaan spelen”.

Ellen: “Ik vind het geweldig dat ik Moeder Vrijmoeth mag gaan spelen. Het is nogal een gecompliceerde dame en ze staat ver van me af, maar dat maakt het des te leuker om de rol te spelen. Bovendien is Ciske de Rat een echt Amsterdams verhaal, dat maakt het voor mij als geboren Amsterdamse extra bijzonder om in deze voorstelling te staan!”.

Ciske de Rat is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam en maakt daarna een tournee langs de grootste theaters in Nederland. Eerder is al bekend gemaakt dat Danny de Munk de rol van Cis de Man gaat spelen. De kaartverkoop voor de voorstellingen in het DeLaMar Theater is inmiddels gestart.

Ciske de Rat is een originele Nederlandse musical. De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens, eerder verantwoordelijk voor de oorspronkelijke productie, ontwikkelt een geheel nieuwe regie. Voor de eveneens nieuwe choreografie tekent Daan Wijnands.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies