Marcel Visscher staat zijn mannetje als Gaston

Freek Bartels gaf sinds het begin gestalte aan het personage Gaston in de Disney musical Beauty and the Beast. Echter zal hij vanaf het einde van deze maand te zien zijn in het toneelstuk Moeders en Zonen en was het tijd om afscheid de nemen van zijn rol als Disney-slechterik.

Marcel Visscher was al regelmatig te zien als Gaston aangezien hij de vaste vervanger was van Bartels. Logische keuze dus dat hij vanaf nu fulltime de rol vervult en een eigen première beleefd. Visscher lijkt alles mee te hebben voor deze rol. Met zijn lengte heeft hij al meteen wat natuurlijk overwicht en dit in combinatie met zijn witte brede glimlach maakt hem meteen geloofwaardig. Gaston is natuurlijk een macho en de slechterik in dit sprookje. Toch weet Visscher te bewaken dat hij een karikatuur maakt van zijn personage. Het sterke samenspel met Jorge Verkroost als het klungelige en domme hulpje van Gaston is ijzersterk en het is duidelijk dat ze helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Ook met Marcel Visscher als Gaston staat Beauty and the Beast als een huis.   

Musical Reports schreef eerder: Acht jaar geleden is het dat Beauty and the Beast de laatste voorstelling speelde in het Circustheater. En nu is de voorstelling weer terug. Het decor is voor een groot deel hetzelfde en het voelt alsof de voorstelling nooit is weggeweest. De cast met in de hoofdrollen Anouk Maas als Belle en Edwin Jonker als het beest is in topvorm en weet veel indruk te maken. Zowel met vocaal geweld en overtuigende acteerkwaliteiten. Drooghouden doe je het niet maar er is genoeg ruimte voor een lach. Beauty and the Beast is misschien wel een van de beste Disneyfilms en de musicaladaptatie behoort zeker tot een van de beste Disney musicals. De productie maakt waar wat het belooft: het betovert absoluut het theaterpubliek en je hebt gegarandeerd een fijne avond uit.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies