Perspresentatie In bed met Dietrich en Piaf

In theater Het Zonnehuis in Amsterdam werd woensdag 6 april de nieuwe muziektheatervoorstelling ‘In bed met Dietrich en Piaf’ gepresenteerd. In een openbare repetitie lichtten initiatiefnemers Irene Kuiper en Fréderique Sluyterman-van Loo, regisseur Daniël Cohen en muzikaal begeleider Ger Otte toe wat deze nieuwe voorstelling inhoudt.

In bed met Dietrich en Piaf is een muzikale theatervoorstelling waarin fictie en waarheid, heden en verleden in elkaar overvloeien. Filmicoon Marlene Dietrich heeft zich teruggetrokken in haar appartement, ze wil niemand meer zien. Dan staat opeens Edith Piaf voor haar bed: ooit Marlene’s hartsvriendin, tot die ene breuk. In die nacht wordt duidelijk hoe Dietrich en Piaf van elkaar verschillen in hun ideeën over mannen, idealen en leven.

Irene Kuiper en Fréderique Sluyterman van Loo spelen respectievelijk Edith Piaf en Marlene Dietrich. Zij bedachten, toen ze samen in de musical Billy Elliot speelden, het idee voor de voorstelling. Ger Otte gaat in de voorstelling alle mannen in het leven van Dietrich en Piaf spelen. Daarnaast is hij ook nog eens muzikaal leider van de voorstelling, waarin hij piano en accordeon speelt. Het kost hem nog wel moeite om te schakelen tussen die rollen. “Ik moet daar nog wel even voor repeteren. De schakelingen tussen verschillende rollen gaan heel snel, soms zelfs binnen een scène. Dan ben ik bijvoorbeeld een man in het leven van Piaf aan het spelen, maar dan moest het alweer die van Dietrich zijn.”

In bed met Dietrich en Piaf wordt geproduceerd door Stichting De Nel en is slechts zes keer te zien van 5 t/m 12 mei 2016 in Het Zonnehuis.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies