Dolfje Weerwolfje vooral voor jong publiek

Op 17 april ging in de Goudse Schouwburg de musical ‘Dolfje Weerwolfje’ in première. Vanwege het twintigjarig jubileum dat dit jaar plaatsvindt, is er door Rick Engelkes Producties besloten om opnieuw een musical te maken naar de gelijknamige boeken van Paul van Loon.

Dolfje is een hele gewone jongen van bijna zeven. Alhoewel, gewoon? Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert: in het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart…

In deze musical spelen zowel drie kinderen als vier volwassenen, waarbij niemand onderdoet voor elkaar. Daarbij laat de volwassen cast zien dat zij ook nog best door kunnen voor kinderen. Het is even wennen, maar onder andere door de inventieve kostuums en het ietwat overdreven spel, toch geloofwaardig. Niet alleen verandert deze cast van volwassen naar kind, maar ook nog eens naar kip en weerwolf. Voor het volwassen publiek zal deze wisseling van rollen soms minder natuurlijk overkomen dan voor de jongere bezoekers met een grote fantasie. Vanwege de korte tijdsduur, zo’n vijf kwartier, kan het verhaal soms wat gehaast overkomen. Daarentegen spelen er, voor deze relatief korte voorstelling, zich behoorlijk wat verhalen af, en is de voorstelling zeker niet saai, maar juist spannend en grappig.

Dolfje Weerwolfje zal vooral in de smaak vallen bij het jongere publiek. De musical is dit musicalseizoen nog tot en met 5 juni in verschillende theaters in Nederland te zien. Daarnaast zal de musical ook volgend seizoen nog te zien zijn.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies