Naidjim Severina & Gaia Aikman als Simba en Nala in Lion King

Na intensieve auditierondes is het nu duidelijk: Naidjim Severina (JEANS) en Gaia Aikman (The Bodyguard, TVOH) gaan de rollen spelen van de volwassen Simba en Nala in de musical Disney’s The Lion King. Producent Albert Verlinde: “Ik ben heel trots en blij met deze twee prachtige jonge talenten.

Heel speciaal is dat Gaia 12 jaar geleden al de kleine Nala heeft gespeeld in de musical in Scheveningen. Het bekende nummer ‘Circle of Life’ is dan wel heel toepasselijk, het moest zo zijn. Naidjim heeft ons allemaal weggeblazen met zijn laatste auditie. Het was heel duidelijk: hij is onze Simba! Ik kijk er ontzettend naar uit om deze mooie mensen straks op het toneel te zien staan.” Disney’s The Lion King is vanaf oktober exclusief te zien in het AFAS Circustheater.

Naidjim Severina is geboren in Den Haag en studeerde aan de Dutch Academy of Performing Arts. Na zijn afstuderen in 2013 werd hij aangenomen in De Opera Spanga versie van Romeo en Julia, waar hij de rol van Tazim speelde. Aansluitend heeft hij een studie bij Lucia Marthas Institute of Perfoming Arts gevolgd, waar hij zijn stage liep bij de dinnershow Brooklyn Nights als danser en zanger. Ook was Naidjim te zien in de vijfde editie van Xfactor waar hij met zijn groep P.Y.T aan deel nam. Afgelopen seizoen was Naidjim te zien in de 25ste editie van JEANS.

Gaia Aikman stond al op jonge leeftijd op het toneel. In 2004 en 2005 was ze te zien als kleine Nala in Disney’s The Lion King en in 2007 was Gaia één van de tien finalisten van het AVRO Junior Songfestival. Ze ging haar hbo-opleiding volgen bij Lucia Marthas Institute For Performing Arts van 2010 tot en met 2014. Tijdens haar opleiding was ze ook vocalist en danseres bij de Kinderen voor Kinderen Theater Tour en stond ze als backingvocalist bij het optreden van Robin Thicke tijdens de MTV EMA’s. Na haar afstuderen was ze in JEANS24 Tropical Heat te zien als solist en dancecaptain. Gaia nam afgelopen seizoen deel aan The Voice of Holland. In het team van coach Ali B haalde ze de liveshows. Momenteel is Gaia te zien in de musical The Bodyguard.

De musical The Lion King ging in 1997 op Broadway in première en kwam in 2004 naar Nederland. Op 4 april was de officiële première in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Wereldwijd brachten ruim 30 miljoen mensen een bezoek aan de musical, waarvan 1,6 miljoen in Nederland. The Lion King stond in Nederland bijna 2,5 jaar en de show werd ruim 900 keer opgevoerd.

Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgde samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten voor The Lion King, waaronder de hits Can you feel the love tonight, Hakuna Matata en Circle of Life. Vertaalster Martine Bijl tekende voor de vertaling van de dialogen en liedteksten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies